Samenwonen – Mijn gedachten #2

samenwonen-gedachten

Bijna twee weken geleden schreef ik een blog met mijn verhuisgedachten over het samenwonen. Ik was daar vooral bezig met het afscheid nemen van het vertrouwde. Mijn kamertje, mijn ouders, de poezen. Ik zag er best tegenop om alles achter te laten.
Inmiddels woon ik een dikke week samen en is er veel op me afgekomen. Deze gedachten wil ik graag met jullie delen.

Vorige week vrijdag gingen we eindelijk samenwonen! De meubels kwamen die dag binnen en de dozen met spullen stonden klaar om over te huizen. De meubels hadden we maanden geleden al besteld. Ik had wel foto’s en plaatjes van de meubels, maar ik vond het zo moeilijk om een voorstelling te maken van hoe het eruit ging zien in de kamer. Daarnaast had ik voor mezelf een ‘inpaksysteem’ gemaakt. Alle dozen voor één kamer stonden bij elkaar, zodat het makkelijk zou zijn om alles op zijn plek te zetten en ik alles terug kon vinden. Mijn vriend vond dit systeem echter niet zo nodig. Na het uitladen van de dozen stond alles dan ook weer door elkaar. In het rommelkamertje ben ik alles weer gaan ordenen. Nu staat alles op zijn plek en ben ik zo blij!

Zaterdags heb ik voor het eerst de keuken gebruikt. En man wat heb ik staan vloeken! Vorig jaar had ik mooie, dure Tefal pannen gekocht. Ik had zo’n zin om de aardappeltjes en slavinken te gaan bakken.. Doen de pannen het niet op de inductieplaat! Dit stond dus met miniletters op de verpakking! Gelukkig deden de hapjespan en de wokpan het wel, dus uiteindelijk hebben we lekker kunnen eten. Mijn ouders willen deze pannen wel overnemen en ondertussen heb ik nieuwe gekocht, zodat we heerlijk kunnen gaan koken.

En zo ben ik de afgelopen week tegen wel meerdere dingen aangelopen. Zo ben ik er achter gekomen dat je niet ‘even’ iets moet gaan doen. Ik wilde ‘even’ de adreswijzigingen doorgeven, ‘even’ de tv op de slaapkamer activeren en ‘even’ en wasje draaien. Met die adreswijzigingen ben ik een hele middag bezig geweest, de tv kreeg ik niet geactiveerd en de wasmachine pakte geen water. Frustratie alom, dat begrijp je wel. Gelukkig is alles gelukt en/of opgelost. En voor komende dingen die nog moeten gebeuren plan ik gewoon wat meer tijd in!

Daarnaast hebben we nog geen kasten op de slaapkamers. Alle kleding, boeken, administratie etc. zit nu dus nog steeds in dozen. Ofja, nog steeds? We wonen er pas een week! Maar toch zou ik graag al mijn kleding uit een kast kunnen halen. Vanavond gaan we eindelijk kasten bestellen! Ik kan niet wachten tot deze opgezet zijn en alles op zijn plek ligt.

samenwonen2

Van vriendinnen hoor ik wel eens: ‘Lieke, had je dan echt verwacht dat alles vanzelf zou gaan?’. Nou nee, maar dat ik er zo onrustig van zou worden had ik niet verwacht. Gelukkig is mijn vriend een rustige, nuchtere vent die me helpt mijn gedachten te ordenen, het positieve te zien en weer door te gaan.
Komende weken zal echt nog wel wennen zijn, maar elke dag gaat al een stuk makkelijker.

En natuurlijk zijn er ook echt dingen waar ik enorm van kan genieten! Maandag was ik alleen thuis en heb ik in alle rust mijn huiswerk gemaakt, mijn vriend begon laatst alvast aan het koken toen ik nog niet thuis was, we zitten samen op de bank en genieten van het samen zijn.
Vandaag hebben we onze ouders, broers, zussen en aanhang op bezoek gehad. Ik vond het super om te kunnen laten zien waar wij ons leven gaan opbouwen. En wat is het leuk om te horen dat we echt een mooi huis hebben, dat het zo lekker schoon is en ze altijd willen helpen als dat nog nodig is.

Komende week gaan we de lampen ophangen, het badkamermeubel wordt afgemaakt en komen (hopelijk!) de kasten binnen. Het zal nog een paar maanden klussen zijn. Nog een paar maanden waarin nog niet alles op het plekje ligt waar ik het graag zou hebben. Maar in die maanden ben ik wel samen met mijn vriend, in ons huis, met onze meubels en onze toekomst. Laat die toekomst maar komen!

3 Vind-ik-leuk

10 thoughts on “Samenwonen – Mijn gedachten #2

 1. Oh wat een herkenbare blog, ook ik wilde alles veel sneller toen wij een jaar geleden verhuisden. Ook ik heb een tijdje zonder kast gezeten, bij ons stonden er langere tijd dozennin de woonkamer, en dingen zaten tegen, zoals de energie aanvraag, daar hebben we nog veel gedonder mee gehad.

  Maar wat ik wil zeggen, verhuizen staat niet voor niets in de stress top 3, probeer er wat van te maken, want dan kijk je er later ook met veel plezier op terug!

 2. Het allerlaatste wat woj verhuisd hebben was ons bed. De dag ervoor had ik mijn eerste wasje gedaan, de frigo gevuld, … Alle kleren enz waren ook al over. Ik ben blij dat we het op deze manier gedaan hebben, zo konden wij soms ‘ontsnappen’ van het uitpakken.
  Nicky onlangs geplaatst…Ons droomhuis: fotoshoot?My Profile

 3. Wat leuk dat jullie nu samenwonen!
  Vond je het niet gek zo écht alleen thuis in je eigen huis?
  Ik vond dat behoorlijk wennen de eerste keer. Dat je echt op je eigen stekkie zit haha.
  Succes met alles inruimen! Komt vanzelf goed, alles op zijn tijd 😉

 4. “Maar in die maanden ben ik wel samen met mijn vriend, in ons huis, met onze meubels en onze toekomst”

  En zo is het!! Het belangrijkste heb je, de rest komt allemaal vanzelf!
  Komt goed schatje. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge