Nieuwe doelen voor 2015

Beste wensen

Het nieuwe jaar is begonnen. Ik ben knallend het nieuwe jaar in gegaan met een goed feestje en lieve vrienden. Helaas had het hele feestje een nare bijsmaak, aangezien mijn oude basisschool op oudejaarsnacht totaal is afgebrand. Ik heb daar 8 jaar van mijn jeugd doorgebracht en er vervolgens ook nog een hele tijd stage gelopen. Het was echt een school waar ik ontzettend trots op was/ben.

Met de start van het nieuwe jaar is het ook weer tijd voor goede voornemens. Om eerlijk te zijn ben ik heel slecht in het vervullen van voornemens, maar dit jaar wil ik toch echt wat dingen anders gaan doen! Kijk je mee?!

Werkveld / zoekveld verbreden
Het eerste wat ik graag zou willen bereiken is het verbreden van mijn zoekveld als het gaat om werk. Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn Pabodiploma heb behaald. Het invalwerk geeft me alleen voldoening op het moment dat ik ook echt les kan geven. Dit schooljaar is dat nog niet zo heel veel geweest. En stiekem baal ik daar vreselijk van. Ook qua banen is het flut. Ik heb zoveel mogelijk gesolliciteerd, maar elke keer komt er niets uit. Het liefst zou ik natuurlijk op een basisschool werken, maar jeugdwerk, activiteitenbegeleiding en buitenschoolse opvang trekken steeds meer mijn aandacht. Ook educatief werk, zoals het maken van lespakketten lijkt me erg interessant. Ik hoop dat er dit jaar een baan voor me in het verschiet ligt!

Meer uit mijn dag halen
Er zijn wel eens van die dagen dat ik echt even niet meer weet wat ik moet doen. Vakantie hebben is leuk, maar weer een week thuiszitten terwijl je het liefst zou werken, werkt nog wel eens op de zenuwen. Zo zijn er dagen geweest dat ik tot 11.00 in bed bleef liggen. Ik had toch niets anders te doen. Dit wil ik echt gaan veranderen! Om 8.30 mijn bed uit is laat zat. Ik kan altijd gaan sporten (ook een goed voornemen hihi), ergens naartoe om er vervolgens een blog over te schrijven, even bij één van mijn oma’s op bezoek, vriendinnen bellen om te kijken of ze misschien toch vrij zijn of een wandeling gaan maken in het bos. Activiteiten genoeg!

Beste wensen01

Cursus fotografie volgen
Om toch een extra activiteit toe te voegen aan het dagelijks leven, wil ik graag een cursus fotografie gaan doen. Ik vind het heerlijk om met de camera de natuur in te gaan, foto’s te maken in de dierentuin en mooie momenten vast te leggen. Nu weet ik deels hoe het werkt met iso-waarden, sluitertijd en diafragma, maar ik zou mijn kennis hiervan graag verbreden. Misschien koop ik zelfs wel (eindelijk) een spiegelreflexcamera!

Loslaten, doorgaan en positief blijven
In mijn vorige blog schreef ik al dat het afgelopen jaar in het teken stond van vallen, opstaan en doorgaan. Ik heb grote stappen gemaakt als het gaat om loslaten, proberen het positieve te zien en ik zie dat fouten maken mag. Dit jaar wil ik hier nog verder in groeien.
Vooral het fouten mogen maken, vragen mogen stellen en loslaten blijven aandachtspunten. En met loslaten bedoel ik dit keer niet alleen mensen en gevoelens loslaten, maar ook het loslaten van het plannen. Als ik een dagje of weekendje weg plan, dan wil ik het liefst weten waar we heen gaan, wat we gaan doen, hoe we er komen, wie wat meeneemt etc. etc. Dit is handig om te weten, maar hoeft echt niet al 2 weken van te voren al vast te staan!
Bij deze dus ook: lieve vriendinnen! Als ik het wel doe laat het me alsjeblieft weten!

Genieten, genieten, genieten
Maar bovenal wil ik dit jaar weer gaan genieten van alles wat ik doe. Lekker met vriendinnen naar de stad, met vriendlief leuke dingen doen, genieten van muziek tijdens een festival, kopjes thee drinken met een dekentje op de bank, lopen in het zonnetje, foto’s maken van alles om me heen.. Geluk zit in kleine dingen en kleine momenten. Deze momenten wil ik blijven beschrijven, ze hier op mijn blog delen en er later nog eens op terugkijken. Heerlijk!

 

Wat zijn jullie goede voornemens?

0 Vind-ik-leuk

8 thoughts on “Nieuwe doelen voor 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge