Knallend het nieuwe blogjaar in!

 

Het nieuwe jaar is begonnen. Voor de meeste is dit de tijd om nieuwe doelen op te stellen. Mijn doel dit jaar is om de dingen te doen die ik leuk vind en om voor mezelf te kiezen. Beginnend met knallend een nieuw blogjaar ingaan: berichten schrijven, delen en vooral genieten van alle reacties die ik van jullie krijg. Ik ga geen doel stellen hoe vaak ik wil gaan bloggen, maar dat ik het op wil pakken is iets wat zeker is.

Als je naar mijn blog kijkt dan zie je wel dat ik het de laatste tijd iets te druk heb gehad om nieuwe artikelen te schrijven. Er is in de afgelopen weken dan ook veel gebeurd! Zoveel zelfs dat ik soms echt even de tijd moest nemen om te beseffen wat er allemaal gebeurde. Zo woon ik al weer 2 maanden samen, heb ik een nieuwe baan, sloot in mijn gym stage af en beleefde ik een hoop fijne momenten met vrienden en familie. Tijd voor een update!

Waar te beginnen na 8 weken afwezigheid? Ik denk met de reden waarom ik zo lang weg ben geweest. Want als je denkt dat ik de afgelopen weken heb stilgezeten dan heb je het goed mis.

picsart_1483739165396

Na de zomervakantie begon ik met werken als begeleidster in het speciaal onderwijs en aan het laatste blok van de opleiding gymbevoegdheid. Hiermee waren mijn dinsdag, donderdag en vrijdag gevuld. En natuurlijk moest er ook huiswerk gemaakt worden en het huishouden gaat ook niet automatisch. Voor mij was dit dan ook even genoeg.
Totdat ik een aanbod kreeg op de school waar ik nu persoonlijk begeleider ben. Ze zochten namelijk een invalkracht en dachten daarbij aan mij! Inmiddels had in groep 3t/m 8 al gymles gegeven en zag de directrice dat ik van aanpakken weet en me op mijn plek voel op school. Het ging alleen wel om een tijdelijke, fulltime functie. Door de begeleidersbaan ging dit niet. Ik wilde mijn baan niet opzeggen om 4 maanden fulltime te werken en daarna geen baan meer te hebben. Gelukkig begrepen ze dit op school maar al te goed! Na een beetje gepuzzel kwam de directrice weer naar me toe. Als ze een duopartner voor me kon vinden, kon ik de maandag, dinsdag en woensdag lesgeven aan de 1e klas van het voortgezet speciaal onderwijs. Jullie snappen m al! Dit is gelukt en 2 weken voor de kerstvakantie ben ik begonnen en draai ik, samen met mijn duopartner, deze klas. In deze weken moest ik op dinsdagmiddag ook nog de gymlessen geven aan groep 3t/m8. En ik doe natuurlijk de begeleiding op de donderdag en vrijdag nog. Een week vol met verschillende taken, waardoor ik soms echt overliep met alles wat ik moest doen. Ik ben dan ook blij dat ik mijn stageperiode nu heb afgerond. Ook dat is trouwens een happy moment! Van mijn stagebegeleider kreeg ik namelijk een goed en van de beoordelaar van de Fontys een ruime voldoende. Nu moest ik in de vakantie alleen mijn portfolio nog afmaken. Daar heb ik 14 februari eindgesprek voor. Blijft spannend!
Ik kan echt niet wachten tot dat allemaal is ingeleverd en ik me puur kan richten op het samenwonen en het werk wat ik nu doe.

Naast het vele werken en huiswerk was er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Al moest ik soms wel even keuzes maken. Een heel weekend vol plannen terwijl je nog veel aan school moet doen gaat nu eenmaal niet.. helaas.

picsart_1483739423793

  • Begin december was het tijd voor het concert waar ik al tijden naar uit keek. K-otic gaf een reünie concert en daar moest ik natuurlijk bij zijn. Ik heb mijn vriendinnengroep leren kennen door deze band. Ofja,vooral door Sita. Wat was fan vroeger en wat ben ik blij dat ik toen zo vaak naar haar optredens mocht van mijn ouders. Anders was deze mooie vriendschap nooit ontstaan. Het concert voelde dan ook als een feest om onze vriendschap te vieren en om weer even terug te gaan in de tijd. Als afsluiter zijn we nog met Sita op de foto geweest. Het was zo’n perfecte dag dat ik nog steeds kippenvel en traanogen krijg als ik er aan terug denk.

picsart_1483739543593

Verder heb ik enorm genoten van de Kerstdagen. Het was nog even de vraag of 2e Kerstdag bij mijn schoonvader door zou gaan, omdat hij ziek was. Maar hij was voor de Kerst weer opgeknapt! De Kerstdagen heb ik dan ook gevierd met mijn vriend zijn gezin en daarvoor met mijn familie. Op 1e Kerstdag hadden we mijn oma verrast. Ze mocht bij ons komen eten. Ze was zo dankbaar! Eten, spelletjes, bijkletsen en echt tijd voor elkaar. Ik hou er van!

En dan kwam Oud en Nieuw. Voor de eerste keer ging ik niet naar de kroeg, maar bleef ik bij de vrienden van mn vriend. En eerlijk? Dat beviel best goed. Geen 100en kussen en wensen van mensen die je alleen ziet in de kroeg. En op tijd naar bed was ook geen overbodige luxe 😉

Ik kan nog zoveel meer schrijven over de afgelopen maanden, maar ik laat het hier bij. Maar wat vaker overzichtjes maken, want ik word hier wel weer heel vrolijk van. Ondanks de drukte enorm genoten. 🙂

 

4 Vind-ik-leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge