Kijken door een (nieuwe) bril


Bron

Oogbeschadiging
Een aantal weken geleden heb ik iets in mijn oog gekregen, waardoor mijn hoornvlies was beschadigd en ik met mijn linkeroog erg onscherp zag. Aangezien ik er toch langer last van bleef houden dan gewenst, was ik er 3 weken geleden mee naar de opticien geweest. Die verwees me door naar de oogarts. Eenmaal daar scheen mijn hoornvlies als een soort schaafwondje beschadigd te zijn, waardoor er losse velletjes op mijn oog lagen. Om mijn oog weer beter te maken moest dat laagje hoornvlies er af, is er een tijdelijke lens op mijn oog geplaatst en moest ik antibiotica in mijn oog druppelen, zodat het weer beter zou worden. (Ja ik weet het.. klinkt niet heel lekker..)

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me vooral de eerste dagen behoorlijk zielig voelde. Mijn oog was vuurrood, traande als een gek en ik zag nog minder scherp. Dit resulteerde al snel in hoofdpijn, omdat mijn andere oog het niet ‘bij-gefocust’ kreeg. Gelukkig werd dit met de dag minder.
En daar zat ik dan vanmiddag. Toch wel met klamme handjes bij de oogarts voor controle. Gelukkig kreeg ik vandaag te horen dat mijn hoornvlies weer netjes terug is gegroeid. Echter kreeg ik wel de mededeling dat mijn ogen zo’n sterke afwijking hebben, dat het toch beter was dat ik eens een brilletje ging uitzoeken. Wat blijkt nou. Ik had voor het hele ooggedoe dus al aan een bril gemoeten!

Op naar de opticien
Het schijnt dat ik een flinke cilinder aan beide ogen heb. Dit houdt in dat je ogen niet rond (zoals een voetbal) maar wat meer ovaalvormig zijn (rugbybal) waardoor je geen brandpunt hebt en je dus minder scherp ziet. Al die jaren dat ik dacht dat ik prima zag, Boem weg! Zeker toen ik met deze informatie naar de opticien ging, hij mijn ogen nogmaals opmat en ik daarna een proefbril op mijn neus kreeg.

De opticien vroeg nog of ik vaak hoofdpijn had, slechter zag in het donker en soms het idee had dat ik mijn ogen dicht moest knijpen om goed te focussen. Op al deze vragen kon ik (helaas) ja antwoorden. Toen ik de proefbril om mijn neus kreeg werd het verschil me goed duidelijk en was ik overtuigd. Ineens kon ik de borden in de winkelstraat lezen zonder er moeite voor te doen!
Meteen dacht ik: Ik moet een bril en wil ook een bril! Want hoe fijn is het om niet meer te hoeven focussen, geen hoofdpijn meer te krijgen ervan en weer gewoon goed te kunnen zien s avonds?!

De opticien had alle tijd en samen zijn we brillen gaan uitzoeken. Met neusvleugeltjes of zonder? Met of zonder kleurtje? Groot, klein, rond, ovaal? Ik denk dat ik wel 15 brillen op heb gehad, maar telkens kwamen we weer terug bij dezelfde bril. Het is een vrij groot montuur, met turquoise pootjes en deze kleur komt ook terug in het montuur zelf. Deze heb ik dan ook gekocht! Vanaf donderdag of vrijdag is hij al klaar. En ik kan niet wachten om hem te gaan dragen!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe bril?

8 Vind-ik-leuk

2 thoughts on “Kijken door een (nieuwe) bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge