Jeugdherinneringen: fan van K-otic

K-otic

Wat ik nu ga doen had ik vroeger nooit verwacht. Ik ga openbaar maken dat ik vroeger fan was van K-otic, maar voornamelijk van Sita.

Van wie?
Zo’n 15 jaar geleden was er een programma dat Starmaker heette. In dat tv-programma werd er een groep mensen opgesloten in een huis. Elke week viel er iemand af en zo te kwamen ze uiteindelijk tot een nieuwe muziekgroep die K-otic ging heten.
De groep bestond uit 7 leden, waaronder Sita. Zij besloot na een jaar solo te gaan. Ze nam een album op, zong samen met Marco Borsato voor onze WillemAlexander en Maxima, heeft zelfs in het Frans gezongen en zong een hoop nummers in voor tv-programma’s en films.

Waarom ik vroeger niet durfde te zeggen dat ik fan was van K-otic en Sita? Nou, bij ons op school was K-otic helemaal uit toen Sita besloot solo te gaan zingen. Als je het wel nog leuk vond hoorde je er niet bij en was je raar. Maar wie beslist of je iets leuk mag vinden? Dat ben ik toch echt zelf! En zo ging ik toch gewoon naar concerten van Sita, verzamelde alles wat in de tijdschriften stond en had veel contact met andere fans via een heus Sita-forum. Ik vond het fantastisch!

Vriendschap
Door middel van de concerten van Sita, het forum en op een gegeven moment een heuze fandag heb ik veel contact opgebouwd met andere fans.
Inmiddels zijn we ruim 10 jaar (!!) verder en zijn er nog 7 meiden die ik echt kan beschouwen van hele goede vriendinnen. Met zes ervan vorm ik een vriendengroep, waarmee ik weekendjes weg ga, SinterKerst (surprise) vier, waarbij ik naar verjaardagen ga en gezellig mee afspreek.
De zevende persoon is Shanti. Zij woonde bij me in de buurt en met haar ging ik mee naar de concerten. Via haar leerde ik weer andere meiden kennen, die geen fan waren van Sita, waaronder Evelien. En op deze manier werd mijn vriendenkring steeds groter.

k-otic oud

Bron

15 jaar later
Inmiddels zijn er al 15 jaar verstreken sinds K-otic bij elkaar kwam. Er werd nog weinig van hun muziek gedraaid op de radio, maar toch was er één wens. Nog 1x optreden met de hele groep! Maar hoe doe je dat zonder management, geld en als je niet zeker weet of er wel …. voor is?
Dit hebben ze gedaan door een crowdfunding actie op te zetten en in verschillende programma’s te verschijnen met het nieuws dat ze een eenmalig concert wilden geven. En wat denk je? Binnen 6 dagen hadden ze de targed gehaald en nu komt er dus echt een concert! Ik als oude, trouwe fan kan hier alleen maar heel trots op zijn!

Carlo’s TV Cafe
De eerst tvshow waar K-otic verhaal ging doen over de crowdfunding actie was bij Carlo’s TV Cafe. En wat zag ik? Er was een winactie! Als je liet weten waarom jij graag bij de uitzending wilde zijn, kon je een berichtje achter laten en hieruit zouden vijf keer 2 winnaars worden gekozen. Zo gezegd, zo gedaan! ’s Avonds kreeg ik een berichtje en ja hoor, ik mocht erbij zijn! Een vriendin van me, die ik ken door Sita, wilde heel graag met me mee. En zo zaten we afgelopen zondag, stiekem toch wel een beetje gegeneerd, op de eerste rij bij Carlo’s TV Café. Het was even wennen om de camera op je snufferd te krijgen en weer te worden bestempeld als fan. Maar ineens kwam het trotse gevoel over me heen. Trots op mezelf, dat ik daar toch als K-otic fan zat en iedereen me kon zien. Want kijk nou wat er 15 jaar later van me is geworden! Een meid met veel lieve vriendinnen, die kan genieten van de muziek van toen. En daar gaat het toch om?!

Tijdens het optreden dat ze gaven, kwamen de oude, vertrouwde fangevoelens stiekem weer naar boven.
Na de show mochten we met de hele groep op de foto. (zie bovenste foto) Het was zo mooi om dat na 15 jaar te kunnen doen. En de dikke knuffel van Sita maakte de dag helemaal compleet.

Ik durf nu dan ook gerust te zeggen dat ik onwijs veel zin heb ik het concert van K-otic op 10 december en dat ik enorm trots op ze ben! En ja.. ik ben fan!

 

Ken jij K-otic of was je vroeger ook fan van een groep/band/zanger(es)?

1 Vind-ik-leuk

8 thoughts on “Jeugdherinneringen: fan van K-otic

 1. Ik ken zeker ook heel wat liedjes van ze. Fan is een groot woord, maar de liedjes vond ik erg tof. Alvast heel erg veel plezier bij het concert!

  Zo ging ik een aantal jaren geleden naar een concert van de BSB. Zo tof en blijf dat ik ben gegaan, nostalgie<3
  Sas onlangs geplaatst…Life as Sas #5My Profile

 2. Wat ontzettend leuk dat je dit mocht meemaken! Ik vond K-Otic ook erg leuk, kan bijna alle liedjes nog meezingen… Na al die jaren 😀 Sterker nog: ik was laatst aan het opruimen en toen kwam ik een videoband tegen. Daarop stonden enkele afleveringen van ‘Leven na Starmaker’ die ik toen had opgenomen. Erg grappig!
  Amy onlangs geplaatst…Over het geven van fooiMy Profile

 3. Haha, je weet natuurlijk wel dat ik dit een herkenbaar verhaal vind. Ik ben er ook niet bepaald open over geweest eerst, maar nu met het concert durf ik wel 😉 Ik ben er zeker ook bij in december, dus kunnen we elkaar dan weer zien! Superleuk, zo’n grootse forumreünie 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Limburgliefde #11: Suzan SeegersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge