Eerste foto’s Nikon

Sinds een maand ben ik de trotse eigenaar van een spiegelreflex! Het was al een tijdje een wens van me om een Nikon aan te schaffen, maar ik vond ze best duur. Zeker als je er een zoomlens, tas, accu en alle andere accessoires er nog los bij moet kopen. Tot ik een aanbieding voorbij zag komen die ik niet kon laten schieten! De Nikon D3200, met 18-55 lens, tas, accu en sd-kaart werden als pakket aangeboden voor een leuk prijsje. Een vriendin van me had nog een 18-135 lens te koop staan. En zo wist ik al heel snel: Ik moet naar de winkel!

Inmiddels ben ik een maand aan het oefenen, lees ik veel (blog)artikelen over de basiskennis van de fotografie en heb ik zelfs mijn eerste fotoshoot al gehad! Hoog tijd dus om een aantal foto’s met jullie te delen.

PicsArt_1432986784298

Tuinen van Appeltern
Om wat meer feeling te krijgen in de werking van mijn camera ben ik, voordat we op vakantie naar Nice vertrokken, een hele dag foto’s gaan maken bij de Tuinen van Appeltern. Hier heb ik vooral gespeeld met het diafragma en veel macro-foto’s geschoten. Na elke gelukte foto stond ik bijna een dansen van geluk. Ik had alleen niet door dat het fotograferen in RAW en JPEG wel erg veel geheugen kostte. Halverwege de dag heb ik rustig op een stoel in de zon gezeten om foto’s te verwijderen, zodat ik daarna weer door kon.

PicsArt_1432986888277

Vakantie Nice
Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik het liefst alle fijne momenten vastleg. Ik zie foto’s als herinnering aan een mooi moment, die ik heb willen vastleggen om er later nog een keer van te kunnen genieten. Mijn spiegelreflex moest dan ook mee op vakantie!
Mijn vriend noemt me meer dan eens een Japanner als ik weer met mijn telefoon of camera foto’s aan het maken ben. Gelukkig was ik deze vakantie niet alleen de Japanner. Mijn spiegelreflex is erg makkelijk in gebruik, waardoor vriendlief het ook leuk vond om foto’s (van mij) te maken!
Voor sommige plaatjes heb ik echt de tijd genomen om alles in de Manual stand in te stellen. Andere foto’s zijn (heel schandalig.. sorry!) gemaakt op de automatische stand.

PicsArt_1432986973084

Fotoshoot Kristel en Hilko
Mijn schoonzusje is in november, eerder dan gepland, getrouwd met haar vriend. Op die dag is er een bruidsshoot geweest. Daar zijn erg mooie foto’s uit gekomen, maar toch wilden Kristel en Hilko graag nog wat extra foto’s op de feestdag in mei. Ze wilde hiervoor geen fotograaf laten komen, maar vroegen of ik het wilde doen. Het was wel spannend, want ik heb pas net mijn spiegelreflex in gebruik en de foto’s moeten wel goed! Maar ik ben erg blij met het resultaat en zij gelukkig ook! (PS: De foto rechtsboven lijkt onscherp in deze collage.. vreemd want hij is toch echt haarscherp op mn laptop..)

Binnenkort zal er vast nog een artikel online komen om nog meer foto’s te delen!

 

Fotografeer jij wel eens? Wat vind je het leukst om op de foto te zetten?

3 Vind-ik-leuk

8 thoughts on “Eerste foto’s Nikon

 1. Wat leuk om te zien dat je zo happy bent met je camera! Hele mooie foto’s trouwens!
  Ik mag graag foto’s maken van mijn kids, van de natuur of gewoon mijn bakkie koffie in de avond 😉

 2. Oh ik weet nog goed dat ik een jaar anderhalf jaar terug een spiegelreflex kreeg (kreeg ja.. lucky me! Van mijn zus en mijn ouders)! Ik wilde overal foto’s van maken! Ik zette ieder bloempje en beestje op de foto, lag in het bos op de grond of hing half op de kop in mijn tuin om een slak te fotograferen. Het staat nu even op een laag pitje, maar als ik weer wat meer de deur uit kan… Oh het is zo heerlijk! Een keer heel vroeg opstaan en erop uit om de zonsopgang te fotograferen moet je ook echt een keer doen. Dat is zo geweldig! Je foto’s zijn prachtig geworden! Nice ziet er heel mooi uit! Soms heb ik dat ook met foto’s als ik een collage maak. Dat ‘ie om vage reden één foto niet goed pakt. Geen idee hoe dat komt.
  Marion onlangs geplaatst…Happy Stuff #6My Profile

  1. Bofkont! Een spiegelreflex krijgen is echt tof. Neem m mee als je een stuk gaat wandelen. Dan komt het fotograferen vast wel weer!

   Die foto’s van de zonsopgang komen vast nog een keer. Al ben ik niet zo van het vroege opstaan. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge