De ‘magische’ 30.


Over 2 maanden ben ik jarig. Vanaf dat moment ben ik officieel geen twintiger meer en ga ik over de ‘magische’ grens. Het is niet dat ik het erg vind om ouder te worden, maar het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik zei: ‘Als ik later 30 ben, dan…’. Veel van die voorspellingen en doelen zijn uitgekomen, maar ook een aantal niet. Nu houd het leven niet op bij 30, maar ik zal wel mijn verwachtingen moeten bijstellen en verder gaan kijken dan dat ik al deed. En dat verder kijken komt nu wel heel dichtbij. Raar dat het cijfer 30 zoveel met me kan doen.


Verjaardagen vieren:
De afgelopen jaren keek ik altijd uit naar mijn verjaardag. Zo heb ik elke ‘mijlpaal’ gevierd, maar wel met een twist. Zo vierde ik op mijn 21e verjaardag dat ik best nog onvolwassen kon/mocht zijn. Met vriendinnen ben ik gaan touwtjespringen, zaklopen en koekhappen in het park. Natuurlijk hoorde hier ook papieren hoedjes bij en cake met slagroom!
Ook mijn 25e verjaardag heb ik groots gevierd. Halve Sarah vond ik iets om trots op te zijn. In de schuur van een vriendin van mijn moeder vierde ik feest. De broer van een vriendin van me is dj en speelde de hele avond de foutste liedjes. Meezingen, dansen en mezelf jong voelen.. Dat is wat ik die avond heb gedaan.
En dan nu.. Mijn 30e verjaardag. Ik wil niet vieren dat ik oud word. Op de uitnodiging van dit feest staat dan ook: ‘Omdat 30 zo oud en fout klinkt, wil ik vieren dat ik nog steeds 29 ben!’.
Dat verjaren.. het doet iets met me.

Verwachtingen:
Een hoop vriendinnen ken ik al 10 jaar of langer. Ik kan me nog goed de gesprekken herinneren over onze toekomst. ‘Voor mijn 30e wil ik…’. Nu ik echt bijna 30 ben denk ik: ‘Jemig wat is de tijd snel gegaan en wat ligt er nog een hoop voor me!’. Sommige doelen heb ik wel gehaald, zoals het afronden van mijn hbo, een vriendengroep waar ik op terug kan vallen, meer vertrouwen in mezelf, het werken aan wie ik ben, een vriend en samenwonen.. Maar het stukje vaste baan en kinderen is er nog niet. En stiekem.. Stiekem vind ik dat best jammer.

Nieuwe doelen:
Gelukkig zie ik ook wel in dat alles op z’n tijd komt en je niet altijd kan weten hoe je leven gaat lopen. Wel ben ik heel nieuwsgierig hoe mijn leven er uit gaat zien als ik 40 ben. Wat wil ik dan bereikt hebben? Of wil ik het juist loslaten en wel zien wat de toekomst me brengt? Ik ben er nog niet over uit..

 

Hoe denk jij over het ouder worden?

3 Vind-ik-leuk

3 thoughts on “De ‘magische’ 30.

  1. Het belangrijkste: geniet van alles om je heen, het meeste kun je niet plannen. Wees trots op waar je nu staat en kijk wat de toekomst je brengt ♡
    XX

  2. hopelijk komen al je dromen en wensen uit komende jaren ! ik ben trots op je waar je nu staat in het leven! als je 31 wordt weer koekhappen , touwtje springen en zaklopen??? haha ik zie ons nog gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge