Quote: Time will pass anyway

Quote03

Heb jij een droom, een wens of iets wat je echt heel graag wilt doen? Lukt het alleen niet of kost het veel tijd om het te bereiken? Geef dan alsjeblieft niet op! Een droom heb je niet voor niets: Je hart ligt er. Helaas kost alles tijd, maar gebruik deze wijs en dan komt je droom echt wel uit.

Vroeger had ik ook een droom. Ik wilde juf worden. Het heeft even geduurd, maar het diploma is er!
En zoals de quote al zegt. Als je echt iets wilt moet je niet opgeven, want de tijd gaat toch wel voorbij!

Om mijn droom te bereiken heb ik hard moeten werken en tegenslagen moeten trotseren.
Mijn eerste tegenslag, in de weg naar juf worden, kreeg ik al toen ik in groep 8 te horen kreeg dat ik beter het VMBO kon gaan doen in plaats van de HAVO. Huilbuien heb ik gehad, want ik wilde zo graag! Gelukkig was er ook een andere weg. Deze weg duurde me wel 3 jaar langer, maar dan zou ik alsnog dat papiertje voor juffrouw in mijn handen hebben.
Daar ging ik: van VMBO, naar MBO, naar HBO. Tot de Pabo ging het me gemakkelijk af. Waar ik op het MBO nog snel een acht haalde voor een toets, haalde ik nu zessen en zevens. Ook het maken van opdrachten en werkstukken werd een stuk moeilijker. Niet alleen vanwege het niveau, maar ook doordat ik vrij perfectionistisch ben aangelegd. Het liefst doe ik alles perfect, zoals ook te lezen is in mijn 20 feitjes.
Toen ik mijn Pabodiploma haalde dacht ik dat mijn droom was uitgekomen. Eindelijk was ik juf!

Juf

Ongeveer een jaar nadat ik was afgestudeerd, mocht ik voor de eerste keer langdurig een klas overnemen. Voor een periode van 4 maanden was ik de juf, gaf alle lessen, moest nakijken, rapporten schrijven, vergaderen. In deze periode kwam ik er achter dat ik niet voor niets had volgehouden.

Nu, 1,5 jaar na mijn afstuderen, merk ik dat ik een andere droom voor ogen had dan juf worden. Want een diploma als juf is heel leuk, maar zonder werk ben je nog geen juffrouw. Mijn droom is nu om een vaste baan te vinden en mijn eigen klas te kunnen draaien.
Helaas zijn er weinig banen in het onderwijs en ben ik al een aantal keren brief nummer 300 geweest. Toch zal ik deze droom niet opzij zetten. Ik wil blijven invallen. Maar met de gedachte in mijn achterhoofd dat het ook nog 1,5 jaar kan duren voordat ik een vaste baan heb, word ik toch niet heel vrolijk. Misschien wordt het tijd om tussendoor toch wat anders te gaan doen? Maar vergooi ik dan mn kans niet in het onderwijs? Deze vragen spelen al weken door mijn hoofd en ik moet zeggen dat ik het antwoord nog steeds niet heb.
Wel zeggen vriendinnen dat ik niet zomaar mijn droom moet opgeven. Iets anders ernaast doen is een optie. Het houdt me bezig en geeft me weer even het gevoel dat ik nuttig ben. Want zeg nou zelf, van 1,5 jaar afwachten, negatief bericht op sollicitaties en niet weten wanneer de baan er komt, wordt niemand vrolijk. Nu nog bedenken wat ik graag zou willen doen met mijn vrije tijd en doorzetten!

Wachten duurt lang. Maar als je iets wilt, geef dan niet op!
The time will pass anyway.

Wat is jou droom? En wat zou jij in mijn geval doen als je droombaan niet voor het oprapen ligt?

 

 

 

 

 

 

0 Vind-ik-leuk

5 thoughts on “Quote: Time will pass anyway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge