Quote: There is someting good in every day

429819_2677022217150_1604072261_1915457_429365674_n
Bron afbeelding: www.pinterest.com
Je hebt wel eens van die dagen dat alles tegen lijkt te zitten. Je wilt van alles, maar het lukt niet op de manier zoals jij het zou willen.
Je kan dan het volgende doen: In een hoekje in je bed kruipen en zitten treuren of toch nog iets uit je dag proberen te halen.
Dat laatste is niet altijd makkelijk, maar geluk zit in kleine dingen.

De laatste paar dagen merkte ik dat ik de neiging had om in bed te blijven liggen. Er is op dit moment weinig (eigenlijk gewoon geen) invalwerk. In 1,5e maand tijd heb ik 1 dag kunnen invallen en dat terwijl ik niets liever doe dan lesgeven en met kinderen bezig zijn.
Woensdag had ik dan ook een echte baaldag en zag ik even de positieve dingen niet meer.
Gelukkig heb ik lieve ouders, een schat van een vriend en goede vriendinnen die me weer op konden vrolijken.
Nu ik weer wat vrolijker ben, wil ik dit natuurlijk ook blijven. Focussen op het positieve dus en doen wat me gelukkig maakt.

Aangezien iedereen wel eens mindere periodes heeft, deel ik hier de dingen die mij echt gelukkig kunnen maken:

PicsArt_1412352007309

Een wandeling of rondje fietsen in het bos
De herfst is al begonnen, maar het zonnetje schijnt nog heerlijk. Ga dus eens lekker naar buiten om een wandeling te maken of een stuk te fietsen in het bos. Geniet van de veranderende kleuren van de bladeren. Ga op zoek naar paddenstoelen. Luister naar het niets en kom even tot rust.

Foto’s terugkijken
Meestal worden foto’s gemaakt om fijne momenten vast te leggen. Mijn telefoon staat dan ook vol met afbeeldingen. Zit je een keer niet zo lekker in je vel, kijk dan eens terug naar die foto’s en haal de fijne herinnering weer even terug. Je zal zien dat het je vrolijker maakt!

Theeleuten met vriendinnen:
Vriendinnen zijn er om alles mee te delen. Ze zijn er dus ook voor je als je een keer een dagje wat minder in je vel zit. Bel ze op, drink samen een kop thee, bespreek waar je mee zit en ga het dan hebben over de leuke dingen die je samen hebt meegemaakt. Je zult merken dat je weer vrolijk de deur uit gaat op weg naar huis.

Fijne-dingen-boekje:
In elke dag zitten fijne momenten, zelfs in een negatieve dag! In een fijne-dingen-boekje kan je die fijne momenten opschrijven. Ik probeer altijd drie momentjes op te schrijven. De ene keer gaat dit gemakkelijker dan de andere keer, maar op deze manier ben je wel bezig met het positieve. En heb je een keer je dag niet, dan kan je heel makkelijk terugkijken naar momenten waar je wel gelukkig was en jezelf weer opvrolijken.

Heb je een keer een rotdag bedenk je dan: Every day may not be good, but there is something good in every day!
Vraag: Wat doe jij om jezelf weer op te vrolijken?

0 Vind-ik-leuk

3 thoughts on “Quote: There is someting good in every day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge