Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen

Stel je eens voor. Eigenlijk ben je het niet helemaal eens met de manier waarop je collega te werk gaat. Of je hebt een andere mening dan een vriendin. Hoe zeg je dit zonder de ander te beledigen, maar dat je wel je gevoel kunt uiten? En als je negatieve feedback krijgt, wat doe je hier dan mee? Schiet je in de verdediging? Betrek je het erg op jezelf? Of ga je er mee aan de slag?

Vandaag was het studiedag op school. Op het programma stond een workshop over feedback geven en ontvangen. En al doe je dit in het onderwijs veel, extra informatie en oefening is nooit mis! De tips die ik kreeg om feedback te geven en te ontvangen wil ik graag met jullie delen.

Feedback is een uitspraak van een ander om een deel van het gedrag bij te sturen richting een doel. Dit klinkt best ingewikkeld, maar het houdt in dat je iets hebt geconstateerd bij een ander waarvan je wenst dat het verandert. Na feedback gegeven te hebben worden er altijd concrete plannen gemaakt. Je geeft pas effectief feedback als deze wordt gehoord, begrepen en geaccepteerd.

Waarom is feedback geven/krijgen zo belangrijk?
Soms heb je helemaal niet in de gaten dat je iets doet wat een ander als vervelend of als ‘niet goed’ kan ervaren. Zonder feedback zou je op dit pad door blijven gaan. Op het moment dat er feedback gegeven wordt, kan jij of de ander er mee aan de slag. Feedback leert je om naar jezelf te kijken en helpt je je eigen blinde vlek te verkleinen.

Twee soorten feedback
Er zijn verschillende soorten feedback. De positieve feedback zegt iets over het prettige gedrag wat nog vergroot mag worden. Negatieve feedback zegt iets over gedrag dat veranderd dient te worden. Het geven en krijgen van negatieve feedback is moeilijk. Want hoe zeg je wat je denkt, zonder een ander ermee te kwetsen? Maar ook: hoe kan de ander met jouw feedback aan de slag? Hiervoor zijn een aantal tips.

Tips om feedback te geven:
1 Richt je op het gedrag en het resultaat wat je bereiken wilt
2 Begin met positieve feedback. Dit maakt het makkelijker voor de ander om negatieve feedback te ontvangen. Maar ben alleen positief als je het meent!
‘Ik zie dat je goed je best doet. Toch zou ik je een tip willen geven’. ‘Je inzet is groot. Ik zie alleen dat je teveel dingen zelf doet. Je mag best wat taken verdelen’.
3 Houd het bij jezelf
‘Wat ik lastig vind…’ ‘Ik zie dat.. voor bij betekent dat…’ ‘Als dat gebeurt krijg ik het gevoel dat…’

4 Focus op gedrag en acties. Wees specifiek en maak concrete plannen.
‘Ik zie dat je veel dingen zelf doet. Je mag best taken verdelen’. ‘Ik krijg het gevoel dat er niet goed naar me geluisterd wordt. Zou je meer non-verbale communicatie willen gebruiken?’
5 Controleer of de ander je begrepen heeft en bied ruimte voor reactie.
‘Begrijp je wat ik hiermee aan wil geven en ben je het hiermee eens?’

Vandaag heb ik geleerd dat ik ook om feedback kan vragen. Zo ben ik altijd erg bezig met wat anderen van me denken, maar vraag eigenlijk nooit wat er echt gedacht wordt. Het was voor mij best moeilijk om deze vraag te stellen aan een collega.
De feedback die ik te horen kreeg was als volgt: ‘Ik zie dat je inzet groot is. Je wilt graag en staat open voor feedback. Ik merk dat je alles graag goed wilt doen, maar zie wel in dat dit niet altijd kan/lukt. Jij hebt dan je best gedaan en je mag best om hulp vragen. Daar zijn we collega’s voor!’.

Het geven van feedback kan moeilijk zijn, maar het ontvangen net zo! Het is immers nooit leuk om te horen dat je iets niet goed doet. Toch kun je er met feedback samen voor zorgen dat je weer op één lijn komt. Je verandert ten goede. Maar alleen als je het eens bent met de feedback!

Hoe ontvang je feedback?
1. Luister geinteresseerd en laat (verbaal en non-verbaal) merken dat je luistert.
2. Neem de tijd. Zo hoef je niet meteen met een reactie te komen. Heb je deze wel. Denk dan eerst goed na voordat je iets zegt. Ben je het ermee eens? Is hetgene wat je wilt zeggen verdediging? Wat zou jij kunnen verbeteren om aan de feedbackvraag te voldoen?
3. Vraag door als je iets niet begrijpt. Je moet namelijk samen tot een oplossing komen. Dit kan niet als je elkaar maar half begrijpt. Dan komen er (later) alleen maar meer irritaties.
4. Besprek samen verbeteracties en kom hier later nog een keer op terug. Zo kun je samen werken aan het gewenste resultaat.

De feedback die ik kreeg deed me goed en raakte me ook. Dit mag, zolang je daarna maar met de feedback aan de slag gaat. Ik ga ook zeker meer advies vragen en delen waar ik tegenaan loop. We zijn samen een team. Samen staan we sterk!

Hoe ga jij om met feedback?

 

0 Vind-ik-leuk

3 thoughts on “Feedback geven en ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge