Wat ik komend jaar wil bereiken

11891060_860578817359336_5086695739017231194_n

Er is (was) er één jarig, hoera, hoera.. En diegene dat ben ik!
Jaja, afgelopen zondag werd ik weer een jaartje ouder. Ik moet zeggen dat jarig zijn helemaal niet erg is, maar dat cijfertje.. Ik ben 28 (!!) geworden en dat betekent dat de dertig er over twee jaar aankomt. Zelf gaf ik mezelf altijd tot mijn dertigste om mijn toekomstplannen uit te laten komen. Maar of dat allemaal gaat lukken in twee jaar? Ik weet het niet hoor! Wat ik wel weet is dat ik afgelopen jaar veel happy moments mee heb mogen maken, dat mijn blog de laatste tijd op een lager pitje stond en dat ik met mezelf aan de slag ben gegaan. Een nieuw levensjaar betekent voor mij ook nieuwe doelen, nieuwe kansen. Deze wil ik graag met jullie delen!

Mindfulness
Het klinkt heel raar, maar de laatste tijd moet ik wat te veel van mezelf. Zo moet ik ontspannen, het leuk hebben of goede resultaten behalen. Terwijl als ik dit moeten loslaat ik veel meer kan genieten en er juist veel meer uit mijn vingers komt. Om wat meer rust te creëren en bezig te zijn met het hier en nu ga ik beginnen met een cursus mindfulness. Dit wil ik graag doen in een groep, zodat ik hierin tips krijg en niet meteen mijn eigen lat (weer) te hoog leg. Het is nog even zoeken wanneer en waar er cursussen worden aangeboden. Tot die tijd kan ik aan de slag met een e-learning cursus.

Meer gaan bloggen!
Je leest het goed! Mijn blog heeft de afgelopen maanden op een erg laag pitje gestaan, maar het is tijd om weer wat meer leven in mijn blog te steken. De reacties die ik krijg op mijn blog doen me altijd zo goed. Het schrijven, het lezen en de interactie tussen bloggers is iets wat me een prettig gevoel geeft. En ondanks dat ik het (in mn hoofd) druk heb met alle onderstaande punten wil ik juist weer tijd gaan maken voor wat ik zelf leuk vind. Ik ga geen doel voor mezelf opstellen dat ik zoveel keer in de week iets moet posten, want van het moeten wil ik af. Maar vaker dan eens in de drie weken moet toch echt wel te doen zijn! 😉

Werk zoeken
Zoals ik in mijn vorige artikel al aangaf, wordt het waarschijnlijk moeilijk om te blijven invallen. Het onderwijs blijft nog steeds mijn grootste droom, maar ik zou ook graag meer zekerheid willen. Nu ben ik elke dag aan het wachten of ik mag werken, komt er soms maanden maar weinig inkomsten binnen en als er dan werk is dan komt alles tegelijkertijd. Het liefst blijf ik met mensen/kinderen werken. Zo heb ik zitten denken aan een bijlesklasje, gastouderschap. Wat en hoe weet ik nog niet precies, maar het liefst heb ik voor ik ga samenwonen meer zekerheid qua inkomsten.

Samenwonen
Ja! Een doel wat gelukkig wel voor mijn dertigste gaat lukken is samenwonen! De bouw van ons huis is in volle gang. Het hoogste punt is zelfs al bereikt en deze week gaan ze de dakplaten leggen. Straks is de buitenkant van het huis gewoon al af! Natuurlijk moet er binnen ook nog veel gebeuren, maar ik kan bijna niet wachten om het in te gaan richten. De tekeningen voor de keuken en badkamer zijn binnen. We hebben al mooie meubels op het oog en ik heb voor mijn verjaardag weer wat decoratie/uitzet spulletjes gekregen voor in huis. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Opleiding afmaken
De gymopleiding die ik aan het volgen ben, wil ik zeker afronden dit levensjaar. Momenteel ben ik bezig met het tweede blok. Na de meivakantie moet ik nog 3 weken lesgeven en dan is het tijd om mijn portfolio te vullen en heel goed te leren voor de theorietoets. Ik vind het altijd spannend hoor! Ik ben toch iemand die graag goed wil presteren. Die mindfulnesscursus komt dan ook niet uit de lucht gevallen. Ontspannen en doorzetten.

Veel leuke uitjes blijven plannen
Ik zou mezelf niet zijn als ik dagen thuis zou moeten zitten. Ik vind het heerlijk om met mijn vriend en vriendinnen een dagje uit te gaan. Gezellig naar het strand, een stuk wandelen in een mooi natuurgebied, een festivalletje hier en daar, spelletjes spelen op een druilerige avond. Van al die dingen kan in extreem genieten. Er staan al een paar weekendjes en gezellige dagen weg op de planning en dat mogen er nog veel meer worden!

 

Hoe zien jouw plannen voor dit (levens)jaar er uit?

0 Vind-ik-leuk

6 thoughts on “Wat ik komend jaar wil bereiken

    1. Dankjewel! En wat je zegt klopt, al merk ik wel dat de ‘standaard’ waarop je gaat samenwonen, kinderen krijgt en een vaste baan hebt rond de 30 ligt. Achja, dan misschien maar wat later! We zullen het wel zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge