My happy moments #11

Happy moments

My Happy Moments, is een lijstje met fijne momenten die ik de afgelopen twee weken heb meegemaakt. De afgelopen tijd ben ik mijn positieve momenten aan het opschrijven in een boekje en deze wil ik graag met jullie delen. Dit doe ik om de twee weken op vrijdag.

Het is alweer de 11e My happy moments. Het eerste artikel van deze categorie schreef ik in november 2014. Wat gaat de tijd toch snel!
En ja ik hoor jullie al zeggen, My happy moments komt toch op vrijdag online?! Dat klopt! De structuur, die ik voor ogen had aan het begin van de maand, is nog steeds ver te zoeken. En ik zit er zelfs aan te denken om de structuur wat meer los te laten en mezelf de ruimte te geven om te posten wanneer het me zelf uit komt. Maar dat zijn nog gedachten, wat ik daarmee ga doen laat ik jullie weten als ik er goed over nagedacht heb!

De afgelopen twee weken zaten weer vol met gezellige momenten, nieuwe ontmoetingen en invallen. Lees je mee?

Personeelsfeest
Op het moment dat ik een mail in mijn inbox vond met de vraag of ik (samen met mijn vriend) naar het personeelsfeest van mijn invalwerk wilde komen, sloeg ik bijna achterover. Op dat moment werkte ik er pas een aantal weken. Ondanks dat ik me al snel thuis voelde op school zag ik mezelf toch nog als ‘de invalkracht’. In de mail werd ik echter aangesproken als ‘Hoi collega!’. Zo fijn om te merken dat je als volwaardig teamlid wordt gezien! Ik besloot dan ook snel dat ik naar het personeelsfeest wilde gaan en vriendlief ging gezellig mee. We hebben de hele avond een darttoernooi gehad. Ik kan absoluut niet darten, maar lol hadden we zeker! Het was fijn om mijn collega’s ook eens op meer persoonlijk vlak te leren kennen.

PicsArt_1433598048505

Invallen
Sinds vorige week heb ik er een extra dagje invallen bij in de week! Ik werk nu op dinsdag en op donderdag en vrijdag. Twee verschillende scholen en twee hele verschillende klasjes. Wat kan ik toch genieten van het leren kennen van kinderen. Ieder kind heeft zijn eigen talent en ‘gebruiksaanwijzing’. Als leerkracht wil ik hier zicht op hebben, zodat het kind het idee heeft echt gezien en gewaardeerd te worden.
Daarnaast vind ik het heerlijk om mezelf soms als kind te gedragen. Zo heb ik afgelopen weken tenten gebouwd met de leerlingen, meegespeeld in de zandbak en rondgehuppeld op het speelplein. I love it!

Vriendinnenbezoekjes
Mijn vriendinnetje Lisa was voor 5 weken rond gaan trekken door Amerika. Tussendoor kreeg ik al Whatsappberichtjes met foto’s van dingen die ze had gezien. Na elke foto wilde ik het liefst het vliegtuig in springen om samen met haar te genieten van al het moois. Ik kon dan ook niet wachten tot het moment dat ze weer thuis was en ik de rest van haar foto’s en verhalen kon zien en horen. Ik zal eerlijk zeggen dat ik altijd een wat stereotype beeld had als ik dacht aan Amerika, maar als ik de foto’s zie van alle landschappen is het toch echt wel een plek waar ik graag naar toe wil! Het was heerlijk om haar zo enthousiast te zien vertellen en om weer als vanouds bij te kunnen kletsen.

PicsArt_1433599219355

Naast de afspraak met Lisa had ik de afgelopen weken nog meer vriendinnenbezoekjes. Zo ging ik shoppen met Elly en haar kinderen. Maar niet voordat de kinderen geknuffeld hadden met Nyncke en Ayla (onze poezen). Nyncke vond het allemaal maar wat spannend, maar kleine Ayla vond het wel leuk om te spelen! We zijn trouwens alleen even de H&M in geweest voor kinderkleding. Wat hebben ze daar een hoop en wat is het toch heerlijk om tussen de (fel)gekleurde kinderkleding te mogen lopen en nog dingen uit het rek te kunnen/mogen pakken ook! We zijn goed geslaagd!

Vanmiddag heb ik geluncht met Kalijn. We zaten heerlijk in de zon met onze ice tea en verse jus. Wrap met kip erbij.. Nee ons hoorde je echt niet klagen! Tot we na het eten een heerlijk aardbeientaartje voorbij zagen komen. Sja.. we hadden net geluncht. Moesten we dat wel doen? Tuurlijk! Maar dan wel heel romantisch met zijn tweetjes één gebakje! Twee vorkjes erbij en smikkelen maar. Jummie!

Ontmoeting Els
Dat je middels bloggen leuke mensen kan leren kennen, was me al duidelijk geworden op het BFF-event in Amsterdam. Nou ben ik zelf niet degene die snel een mail stuurt met de vraag om wat af te spreken met één van mijn lezers. Maar toen ik op Instagram een plaatje postte met daarbij de vraag: Wie gaat er met me mee wandelen?.. Stuurde Els terug: Lijkt me gezellig! Ik dacht meteen: Mij ook! En daar ging het mailtje! Els maakt altijd prachtige foto’s en het leek me enorm leuk om samen met haar te wandelen en te fotograferen. Zo snel als het mailtje verzonden was kreeg ik ook antwoord terug. Ze was hartstikke enthousiast! De afspraak volgde en gister reed ik naar Tilburg om samen foto’s te gaan maken. Niet doorhebbende dat het erg hard zou gaan onweren. De wandeling hebben we daardoor helaas moeten uitstellen, maar foto’s zijn er gemaakt en we hebben heerlijk gekletst met een kop thee. En die wandeling die komt als het aan mij ligt snel!

Andere dingen waar ik van genoten heb:
– Lieve Ayla en Nyncke die steeds meer komen knuffelen
– Mijn lieve vriend en mijn vriendinnen om me heen
– De zon, ijsjes en korte broeken/jurkjes
– Leuke lesjes geven in de klas
– Lachen om het feit dat ik altijd wel wat vergeet als ik bij Tijmen gewerkt heb
– Afspraken voor festivals, dagjes weg en gezellige kletsmomenten
– Plannen maken om in de zomervakantie nog even weg te gaan

Waar hebben jullie de afgelopen twee weken van genoten?

2 Vind-ik-leuk

10 thoughts on “My happy moments #11

  1. Grappig dat mijn oude buurmeisje en mijn vriendinnetje bevriend elkaar dan weer ontmoeten door het bloggen. Wat een kleine wereld…

    Enne, Liek, ik weet niet hoe het anderen gaat, maar mij maakt het dus echt niets uit als een post online komt op zaterdag i.p.v. vrijdag. Ik volg je via Bloglovin’ dus ik lees je als ik iets nieuws van je tegenkom. Wie weet gaat het anderen ook zo?

    1. Hopelijk is het dan net zo’n mooi weer als vandaag. Korte broek, slippers, shirtje, hoedje. Ik zie ons al helemaal zitten! Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge