Geluksmomentjes februari

En toen was het ineens eind maart en stonden mijn geluksmomentjes van februari nog niet online.. Deels omdat ik de afgelopen tijd veel ziek ben geweest, maar ook doordat mijn oude laptop is gecrasht en ik mijn mapje met blogfoto’s kwijt ben. Super vervelend!
Omdat ik het zelf altijd leuk vind om mijn geluksmomentjes op te schrijven en te delen, doe ik dit vandaag alsnog.

Carnaval
Het eerste waar ik naar uitkijk als Oud en Nieuw achter de rug is, is carnaval. Mijn vader komt uit Limburg en is een echte carnavalsvierder. Als klein meisje nam hij me mee naar optochten (die we later ook samen meeliepen), de boerenbruiloft in Venlo en we genoten samen van de sfeer en gezelligheid. Het verkleden en de gezelligheid opzoeken met vrienden is me dus met de paplepel ingegoten. De laatste jaren deed ik dit in een dorp dichtbij huis (Brabant), maar sinds vorig jaar ook weer in Limburg. Daar vieren ze nog carnaval zoals ik vind dat het bedoeld is. Met een hele groep op een plein, iedereen verkleed en geschminkt en een fanfare of gezellig bandje op het podium. In Brabant gaat het toch meer om het drinken en après ski muziek. Ook leuk, maar toch anders.
Dit jaar was de carnaval verder ook even anders dan normaal. Zoals ik vorige maand al zei heeft mijn vriend in januari een ongeluk gehad. Omdat hij rust moest houden en geen fysiek contact mocht hebben, besloot hij geen carnaval te gaan vieren. Zijn (en ook mijn) vriendengroep gaat altijd naar hetzelfde dorp als mijn vriendengroep. Maar echt alleen bij ze aansluiten terwijl mijn vriend er niet was deed ik niet zo snel. Deze carnaval ben ik ze juist gaan opzoeken en hebben we flink gefeest samen. Misschien was het juist wel goed dat mijn vriend eens niet mee was.
Na het hele feestgedruis ben ik een dag met een vriendin en haar kinderen mee gegaan naar de kindercarnaval. In de gymzaal van het dorp stonden een hoop spelletjes uitgestald. Wat was het genieten om de kinderen zo vrolijk bezig te zien. Die avond hebben we bij de Mac gegeten, wat natuurlijk een feest is voor ieder kind. Daarna liepen we mee met een lampionnenoptocht en mocht ik ze op bed leggen. Altijd een feestje met die lieverds.
Ik heb weer genoten van de optochten, gezelligheid en iedereen om me been.

Afvallen
Dit jaar ben ik gestart met gezonder eten en meer bewegen/sporten. In april ga ik met mijn vriend naar Curaçao en ik voelde me niet lekker genoeg in mijn vel zitten om daar in mijn bikini te paraderen. In januari heb ik heel streng gedaan en at ik maar een beperkt aantal koolhydraten. Zo at ik ‘s ochtends yoghurt met noten, zaden en pitten, ‘s middags omelet met groenten of een goed gevulde salade en s avonds alleen groenten met vlees of vis. Snoep, koek, chips, brood, aardappelen, pasta en frisdrank kwam er niet meer in. Echter werd ik voor de carnaval ziek en merkte ik dat ik niet genoeg aan mijn voeding had om weer op te knappen. Na de carnaval ben ik bij een coach geweest. Daar kwam ik er achter dat ik al meer was afgevallen dan ik had verwacht en dat ik te weinig at, waardoor ik o.a. eiwitten te kort kwam. Samen zijn we gaan kijken naar een werkschema en sindsdien gaat het er stuk beter!

Dagje treinen
Zoals de meeste van jullie wel weten, werk ik met een jongen met een verstandelijke beperking. Hij gaf zelf aan weer een keer met de trein mee te willen, dus dat hebben we gedaan! Ik wilde eigenlijk met hem naar Amsterdam, maar daar was de laatste dag van de Huishoudbeurs aan de gang en Ajax had een belangrijke wedstrijd. Om dan met de trein richting Amsterdam te gaan was te druk. Tijd dus voor plan B. We hebben de trein gepakt naar Breda om daar te gaan lunchen en winkelen. Na de lunch wilden we toch nog een stukje verder reizen en zijn we naar Bergen op Zoom gegaan. Wat een mooie stad is dat zeg! Overal nog oude gebouwen en kerken, een gezellig plein en vooral nog kleine winkeltjes waar je lekker tussen de spullen en/of kleding kon snuffelen. Zeker nog een bezoekje waard!

Andere geluksmomentjes van februari:
– Mijn nieuwe telefoon in gebruik nemen
– Lunchen aan het strand van Kijkduin
– Verjaardagen, gezelligheid met vrienden
– Op een nieuwe schoolinvallen tot de meivakantie
– Stiekem meer afgevallen dan ik dacht

 

3 Vind-ik-leuk

2 thoughts on “Geluksmomentjes februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge