Geluksmomentjes 2018 – Januari

Een nieuw jaar zie ik altijd als een frisse start. Een jaar waarin ik nieuwe doelen kan bereiken, ik weer mooie geluksmomentjes mag gaan meemaken en waarin ik ook het bloggen weer wil gaan oppakken! En al heb ik dat laatste al een aantal keren geprobeerd, het is helaas nooit zo van de grond gekomen. Toch kriebelt het me te veel en ik heb een aantal onderwerpen waar ik het over wil gaan hebben.
Zo heb ik een cursus fotografie gevolgd en doe ik nu mee aan de online Fotografie voor Bloggerscursus van Miss Sentinelli. De foto’s die ik maakte tijdens beide cursussen en de opgedane kennis wil ik graag met jullie delen. Daarnaast staan er weer veel Dagjes Weg op het programma. Een onderdeel van mijn blog waar ik altijd met veel enthousiasme aan werk, zodat jullie met mijn tips mooie plekjes in Nederland en België kunnen bezoeken! Maar een vast onderdeel wat ik zeker terug wil laten komen zijn Mijn Geluksmomentjes. Deze schrijf ik nu voor mezelf op in mijn BulletJournal (waar ik waarschijnlijk ook over ga schrijven!) en wil ik weer met jullie delen. Vandaag de geluksmomentjes van januari.

Oud en Nieuw en vriendschap:
Elk jaar leef ik weer toe naar Oud&Nieuw. Ik vind het prettig om het oude jaar af te sluiten en een nieuw jaar te starten. Dit jaar heb ik dit gedaan met een clubje vrienden. En wat ik nu zo fijn vind.. Ik zeg niet meer de vrienden van mijn vriend. Na 5 jaar relatie ben ik gaan inzien dat ze ook voor mij klaarstaan en ik ze echt als vrienden mag beschouwen. Het is een fijne club mensen waar ik op terug kan vallen.
Zo heb ik ze deze maand best wel even nodig gehad. Mijn vriend is een aantal weken geleden met de auto over de kop geslagen. Mensen, wat was dat schrikken! Gelukkig is hij er erg goed vanaf gekomen en was hij na 1,5e week alweer aan het werk. In de weken dat mijn vriend thuis was, hielden de appjes niet op. Er werd niet alleen gevraagd hoe het met mijn vriend ging, maar ook met mij. Zo fijn om van alle kanten een schouder te krijgen om op te leunen. Thanks daarvoor!

Koolhydraat beperkt eten:
Een van de doelen van dit jaar is beter in mijn vel zitten. Zowel lichamelijk als geestelijk. Om lichamelijk beter in mijn vel te komen zitten, ben ik begonnen met koolhydraat beperkt eten. De eerste maand heb ik dit flink rigoureus aangepakt. Zo at ik geen brood, pasta, rijst en aardappelen meer, maar at ik meer yoghurt, eieren, groente, vlees en vis. Op zich ging dit best goed, tot ik weer meer ging werken en merkte dat ik honger/trek begon te krijgen en enorme zin in de dingen die ik juist niet mocht eten. Nu ben ik bezig met het invoeren van 1 koolhydraat-moment per dag. Zo kan ik gewoon een keer hutspot met gehaktbal eten, zolang ik de rest van de dag mijn koolhydraten-intake laag houd. En ik moet zeggen, zo gaat het me veel beter af!

Invallen:
Aan het eind van 2017 ben ik erg bezig geweest met wat ik wilde qua werk. Ik haal zoveel voldoening uit het werk met een kind met een verstandelijke beperking, maar is dit mijn toekomst? Helaas is het antwoord daarop ‘nee’. Wilde ik dan weer voor de klas? Ook dat wist ik niet helemaal zeker, doordat ik best onzeker ben over mijn eigen kunnen. Zou ik dan maar helemaal iets anders gaan doen? Ik wist het niet meer.
De afgelopen weken heb ik weer mogen invallen. Dit keer in een groep 5. Wat vond ik de eerste dag spannend, maar wat ben ik blij dat ik de stap wel weer gezet heb! Het is een hele fijne club kinderen, de vaste leerkracht is op therapeutische basis terug en geeft me alle complimenten die ik nodig heb om weer in mezelf te geloven.
Met dit goede gevoel ging ik dan ook een sollicitatiegesprek in, waar ik het helaas niet ben geworden. Maar!! De directrice zag wel mijn enthousiaste , mijn hart voor kinderen en hoe graag ik weer wil werken. Dus als er een parttime functie vrij zou komen, dan denkt ze zeker aan mij. Daarnaast gaf zij me de tip op een open sollicitatie te schrijven richting de scholengemeenschap. Al met al voel ik dat ik weer de juiste richting op ga! Al vind ik het nog wel erg prettig dat ik het onderwijs kan blijven combineren met de 1-op-1 begeleiding.

Fotografiecursus:
Twee jaar geleden heb ik voor mezelf een spiegelreflexcamera gekocht. Een aantal vriendinnen van me fotograferen veel (ook voor hun werk) en gaven me tip om mijn camera zoveel mogelijk van de automatische stand af te halen. Maar de ene keer was de foto te donker, de andere keer bewogen etc. Uiteindelijk ben ik begin januari een fotografiecursus gaan doen. Dit samen met mijn moeder. En nu? Nu heb ik eindelijk meer kijk op de belichtingsdriehoek. Stel ik mezelf van te voren de vraag hoe ik mijn diafragma/sluitertijd ik in wil stellen en welke andere instellingen ik hiervoor nodig heb. Ik heb al erg veel geleerd, maar wilde na 5 lessen zeker niet stoppen met oefenen. Daarom heb ik me ingeschreven bij de cursus Fotografie voor Bloggers van Miss Sentinelli. Mijn resultaten zullen nog volgen op mijn blog!

Bullet Journal:
Om alle afspraken, notities, schoonmaakroosters, afvalkalenders en andere dingen te ordenen, ben ik dit jaar begonnen met het maken van een Bullet Journal. Het kost me nog best wat moeite om te bedenken hoe ik de opzet van de pagina’s wil maken, maar de eerste opzet is er! Zo ben ik begonnen met een jaaroverzicht, verjaardagskalender, moodtracker om bij te houden hoe ik me voel, een maandoverzicht voor januari en februari en de weekoverzichten. Het is best veel werk, maar wat haal ik er veel voldoening uit! Het is echt zo leuk om er mee bezig te zijn dat ik mijn creaties nog met jullie wil gaan delen!

Andere geluksmomentjes van januari:

 • Dagje sauna om het jaar goed te beginnen
 • ,Oppassen op de twee liefste kinderen van een vriendinnetje van me
 • Dagjes naar de Efteling
 • Verjaardagsfeestjes van lieve vrienden en vriendinnen
 • Een kookworkshop van mijn vriend zijn werk.
 • De verjaardag van mijn moeder, waarbij alle ooms en tantes er waren.
 • Uit eten met mijn vriend, broer en schoonzus
 • Spelletjes spelen tot laat in de avond
 • Naar de kroeg met vrienden en de hele avond kletsen en feesten

 

Wat waren jouw geluksmomentjes van januari?

3 Vind-ik-leuk

6 thoughts on “Geluksmomentjes 2018 – Januari

 1. Hoi Lieke,

  Per toeval kwam je omhoog zetten in mijn Instagram. Ik herkende je gezicht, maar ik moest diep graven. Toen ben ik gaan lezen op je blog en zag het woord reizen. Ineens was daar het besef: studiereis Marrakech! Wat leuk om je zo tegen te komen. Ik lees dat je op invalbasis in het PO werkt, wat knap dat je dat kan! Elke keer opnieuw starten, petje af hoor! Ook je begeleidingswerk klinkt als een heel dankbare bezigheid.

  Fijn om zo van je te lezen! Je schrijfstijl nodigt heel erg uit om verder te lezen. Leuk!

  Groetjes Fleur de Weerd-Hoek (dus van de studiereis Marrakech, ik studeerde destijds geschiedenis aan de HAN).

  1. Wat enorm leuk om weer wat van je te horen Fleur!
   Wat heb ik goede herinneringen aan de Marrakechreis. Als je terugzoekt naar 1 van de eerste artikelen die ik schreef, dan kom je er zelfs een tegen over die reis!
   Ik zal je ook nog even privé mailen, want ik ben erg nieuwsgierig hoe het nu met je gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge