Mijn Nikon 50mm lens

picsart_1485001933610

Daar stond ik dan vorige week. Heen en weer te slenteren voor de Fotovakwinkel. In mijn gedachten bij de Nikon 50mm lens die ik zo graag wilde hebben. Maarja. Eerst samenwonen, toen een nieuwe auto en dan ook nog een nieuwe lens gaan kopen. Werd dat niet een beetje te veel van het goede?
Gelukkig heb ik de knoop kunnen doorhakken en ben ik nu in het bezit van een prachtige Nikon 50mm 1,8F lens!

Fotografie is altijd een hobby van me geweest. Waar ik ook ging, mijn camera ging altijd met me mee. Daarom besloot ik 2 jaar geleden om een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Ik ging van een systeemcamera met 24x zoom over naar een 18-55mm lens. Wat heb ik daar op staan vloeken. Ik miste het zoombereik, want het liefst fotografeer ik details.
Al snel kon ik de 18-135mm lens van een vriendin overkopen. Eindelijk weer zoombereik! Eindelijk kreeg ik de smaak ook weer te pakken om er op uit te gaan. Met mijn oude systeemcamera deed ik nog veel op de automatische stand fotograferen, maar dat wilde ik graag afleren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds geen prof ben in het instellen van mijn camera, maar het gaat steeds beter! In deze blogpost zie je mijn eerste foto’s mijn mijn Nikon camera.

Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik foto’s van iemand wilde maken. Wat heb ik dit altijd spannend gevonden. Ik zie mezelf namelijk echt niet als fotograaf. Vriendinnen van mij zijn dit wel en als ik die foto’s vergelijk met die van mij, dan kan ik nog heel wat leren! Toch ging ik de uitdagingen niet uit de weg en kwam er steeds meer achter dat ik nog een lens miste. De 50mm lens 1,8F!

picsart_1485001619637

Al eerder mocht ik fotograferen met deze lens. De eerste keer fotografeerde ik Marleen en haar vriend. Normaal fotografeert Marleen zelf, maar ze wilde wel eens foto’s hebben voor zichzelf. Met de vraag of ik dat dan wilde doen. Spannend was dat! Uiteindelijk werd ik verliefd op de scherpte/diepte resultaten die ik met mijn eigen lens (18-135 3,5F) nooit kon bereiken.
Ook vriendinnetje Shanti liet me experimenteren met haar 50mm lens. Helaas zat er op haar lens geen scherpstelmotortje. Wat heb ik achteraf staan vloeken, omdat sommige foto’s toch niet helemaal scherp waren.
Het was voor mij dan ook meteen duidelijk dat ik een AF-S lens wilde hebben (met scherpstelmotor). Deze zijn wel n stukje duurder, maar ik ben zo blij met het gemakkelijke gebruik ervan!

Nikon 50mm

Afgelopen zondag ging ik even een rondje wandelen in het Bomenpark in Heesch (Noord-Brabant) en nam mijn nieuwe lens mee. Het was buiten prachtig, want overal lag nog sneeuw. Ik moet er uit hebben gezien als een waggelende pinguïn, want o wat was ik bang om te vallen met mijn nieuwe lens! In een half uurtje heb ik zo veel mogelijk proberen te spelen met de scherpte/diepte en andere instellingen. Daarna wilde ik nog wel meer foto’s maken, maar mijn vingers waren bijna bevroren!

Over een paar weken mag ik zwangerschapsfoto’s maken van mijn kapster. Natuurlijk ga ik deze lens weer gebruiken en ik ben nu al nieuwsgierig of ik de plaatjes die ik in mijn hoofd heb ook op mijn lens krijg!

 

Heb jij ook een 50mm lens en wat fotografeer je het liefst??

1 Vind-ik-leuk

2 thoughts on “Mijn Nikon 50mm lens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge