Mini Roadtrip #1 – Brussel

PicsArt_1440599641169

In mijn vorige blogpost zei ik het al. Ik wil graag gaan schrijven over de Mini Roadtrip door België en Zeeland. In een kleine week tijd heb ik, samen met een vriendin (Lisa), een bezoek gebracht aan Brussel, Antwerpen, Middelburg, Vlissingen en andere dorpen in de provincie Zeeland. Ik was in 2010 voor het eerst (en voor het laatst) in Brussel geweest met mijn vader. Een stad met fijne herinneringen, maar als ik de foto’s bekeek leek het al zooo lang geleden!
Vandaag vertel ik jullie mijn nieuwe herinneringen in deze mooie stad. Bereid je maar vast voor op een lang verslag!

Op naar Brussel
En daar gingen we dan. Met mijn Twingo, onderweg naar Brussel. Waar ik van te voren niet te veel wilde plannen, ben ik een paar dagen voor vertrek toch op internet gaan rondneuzen naar waar we het beste konden parkeren, wat er te doen was op de dagen dat we in Brussel zouden zijn, etc. Achteraf ben ik blij toe!
Bijna in Brussel vroeg ik of Lisa de straatnaam van de P+R wilde invoeren in mijn navigatiesysteem. Maar mijn oude beestje kende die straat niet! Altijd fijn, ahum! Gelukkig had ik de plattegrond van de metro uitgeprint (toch fijn een beetje voorbereiding) en zo vonden we de parkeerplaats. Vanaf daar was het tijd voor een ritje met de metro. Iets wat Lisa nog nooit had gedaan. Ik liep al snel naar de ticketautomaat, kocht 2x een enkele reis (terwijl de automaat nog op Franstalig stond) en liep zo naar het toegangspoortje. Ticket erin, poortje open, Lieke er doorheen, poortje dicht. Ik zag Lisa kijken met een blik van ‘Weet je het zeker?’ Een beetje nerveus kwam zij ook door het toegangspoortje en de reis naar het appartement kon beginnen. ‘Parc!’, riep de metro en dat was voor ons het teken om uit te stappen. En dan sta je daar. In het park in Brussel. Om je heen allemaal grote gebouwen, mensen die picknicken of gewoon gezellig zitten te kletsen. De stad kwam meteen als een warme gloed over ons heen en we wisten snel: Wij gaan het hier fijn hebben

Op naar het Paleis
Soms is het maar goed om van te voren te kijken wat er te doen is in de stad. Zo kwam ik er achter dat het Paleis opengesteld was voor publiek. Alle dagen konden we gratis naar binnen, maar op maandag was het paleis gesloten. Toch fijn om te weten als je op zondag, maandag en dinsdag in Brussel bent!
Het paleis was zeker het bezoeken waard. Wat een gebouw! Wat veel kamers! En vooral, wat veel goud, kroonluchters en schilderijen! Lisa en ik hebben met open mond staan kijken. Ik voelde me soms echt even een klein prinsesje in een groot paleis. Prachtig!

PicsArt_1440600183330

Parfum
Vanaf het paleis liepen we, via de Kunstberg, richting de Grote Markt. Onderweg kwamen we een klein marktje tegen met daar een kraampje waar ze parfum maakte. De marktman legde ons uit dat hij met de verschillende geuren die er stonden een parfum kon maken die naar onze wens was. Hij liet ons een geur ruiken. Een zoetige meloengeur kroop mijn neusgaten binnen en ik was verkocht. Wat een heerlijke geur! Toen ik zag hoe hij de geur samenstelde, schoot ik in de lach. Op alle grote flessen zette hij een pompje van Manneke Pis. Die natuurlijk weer in je parfumflesje ‘plaste’. Zo hilarisch!

Gezellige avond
’s Avonds was het tijd om een lekker hapje te eten. Lisa wilde graag naar het Hard Rock Cafe om daar een hamburger te eten en een sourvenierglas te scoren. Ik was nog nooit in een Hard Rock Cafe geweest, maar ik moet je zeggen dat het me erg goed bevallen is. De hele sfeer met spullen van bekende artiesten, fijne muziek en de hamburgers waren goddelijk! Vanuit het Hard Rock Cafe was het nog maar een klein stukje lopen naar Manneke Pis. Toen Lisa hem zag floepte ze er meteen uit: ‘Is dit alles?! Zo’n klein ding!’. Ik schoot enorm in de lach. Ik dacht namelijk meteen aan z’n piemeltje. (Sorrynotsorry!)

Na een dag vol gezelligheid en indrukken was het tijd om de avond af te sluiten. En hoe doe je dat in België? Juist, met bier! En als je dan gevraagd wordt of je een normaal of een groot glas wilt, wat antwoord je dan? Sja.. wij zeiden groot. En daar zaten we dan met een halve liter bier voor onze neus is een joekel van een glas! Ik ben nog nooit zo teut geweest na één glas bier! Na dat ene glas bier was het dan ook tijd om terug te gaan naar ons appartement. Ons appartement was erg ruim, maar had één minpunt… een doorgezakt bed. Je kan niet alles hebben. Het zal je niet verwonderen dat ik niet heel lekker heb geslapen. Maarja als Brussel op je wacht dan ben je na een douche zo weer klaar om eropuit te gaan!

PicsArt_1440600338250

Hop on – Hop off
En daar sta je de volgende ochtend. Nog suf van een slechte nacht slaap in de warme zon. Het zou 31 graden worden in Brussel en dat was ’s ochtends al te merken. We besloten om met een hop on – hop off bus de stad verder te verkennen. Als een echte tourist in een dubbeldekker met open dak zagen we de parlementsgebouwen, het Jubelpark en bezochten de kathedraal. Voor de kathedraal is een klein parkje met ligstoelen en bankjes. Vijf jaar geleden had ik op een ligstoel een foto van mezelf gemaakt. Deze moest ik natuurlijk over doen! Erg leuk om achteraf te zien hoeveel je verandert bent in vijf jaar tijd!

Atomium
Na een heerlijke picknick in het parkje stapten we weer in de bus. Dit keer op weg naar het Atomium. Daar stond Kuifje al op ons te wachten. Hij wilde graag met ons op de foto en daarna werd er ook nog een vriendinnenfoto gemaakt. Ik zie nog tegen Lisa: Zal je zien dat het een leuke foto is en je er veel te veel voor moet betalen! En ja hoor. Leuk was ie! Ik moest en zou hem hebben en heb maarliefst 7 euro betaald voor één foto!! Naja, weer een souveniertje zullen we maar denken.
De lift van het Atomium was trouwens nog net zo eng als in mijn gedachten. In een paar seconden sta je ineens op grote hoogte. Met lood in mijn schoenen zette ik de eerste stapjes uit de lift. Gelukkig stelde Lisa me erg op mijn gemak en toen zij naar beneden wilde heb ik zelf nog een rondje gelopen. Stiekem best trots op!

PicsArt_1440600492733

Mosselen eten
We wisten die avond al waar we wilden gaan eten. De dag van te voren hadden we al een restaurantje gezien waar je voor een leuk prijsje mosselen met frietjes kon eten. Laten we daar nou allebei dol op zijn!
Met een glaasje wijn zaten wij al te genieten, toen er verderop drie mannen klassieke muziek begonnen te spelen. Twee mannen op de viool en een op de cello. En ze waren erg goed! Ik werd meteen terug genomen naar de tijd dat ik bij mijn opa en oma was en daar naar de klassieke radio luisterde. Ik kon het dan ook niet laten om mijn oma een berichtje te sturen dat ik aan haar dacht.

Die avond hebben we nog een rondje door de stad gelopen, om ’s avonds onze spullen te pakken. Zo konden we de volgende ochtend weer met de metro terug naar de auto. Op naar Antwerpen! Hierover binnenkort een (waarschijnlijk korter) verslag.

2 Vind-ik-leuk

12 thoughts on “Mini Roadtrip #1 – Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge