Mijn ervaring met Airbnb

Airbnb logo

De afgelopen week was het stil op mijn blog. Ik was namelijk op vakantie in Nice (Zuid-Frankrijk). Mijn vriend en ik hebben echt een heerlijke vakantie gehad. Dit kwam mede door het fijne appartement dat we via Airbnb hadden geboekt. Maar wat is Airbnb nou precies? Hoe zoek je een goed appartement? En wat is mijn mening en ervaring met Airbnb? Je leest het in deze blogpost.

Wat is Airbnb?
Als ik mensen in mijn omgeving vertel dat we een appartement hebben geboekt via Airbnb krijg ik nog vaak de vraag: Wat is dat Airbnb precies? Airbnb is een site waar verhuurders een kamer of appartement aanbieden. In meer dan 190 landen en meer dan 34.000 steden zijn er over de 1 miljoen accommodaties op de site te vinden. Deze accommodaties lopen uiteen van een kamer, appartement tot heuse villa’s en kasteelkamers. Ook de prijsklasse loopt erg uiteen. Zo zijn er al kamers te boeken vanaf  15 euro per nacht!

Aribnb

Hoe zoek je een goed appartement?
De eerste stap die je moet nemen als je een kamer/appartement wilt gaan zoeken is kiezen waar je heen wilt gaan. Vervolgens ga je bedenken of je een gedeelde kamer, een privé kamer of een volledige woning wilt huren. Daarnaast zijn er nog extra filters waarop je kunt zoeken, zoals aantal slaapkamers, bedden en badkamers, de wijk waar je wilt verblijven, de voorzieningen en zelfs de taal die de verhuurder spreekt/schrijft.
Ik zelf zocht op Nice, volledige woning, met een slaapkamer, in het oude centrum/dichtbij de zee en tussen de 20-60 euro per nacht. Ik kwam al snel op een appartement uit waar ik erg in geïnteresseerd was. Maar dan?

Kijk goed naar de recenties van degene die voor jou in het appartement hebben overnacht. Op die manier kan je lezen hoe het contact met de verhuurder is verlopen, of het appartement schoon was etc. Ben je enthousiast, dan stuur je de verhuurder een mail. Heb je een actieve verhuurder dan krijg je vaak binnen een dag antwoord. Als de kamer nog vrij is krijg je via je mail een uitnodiging om te reserveren. Hiervoor heb je een account nodig die makkelijk aan te maken is via Airbnb zelf. Je reserveert de kamer d.m.v. het invullen van je gegevens en je betaalt via je Visa. Als de betaling rond is, is de kamer gereserveerd!

Airbnb appartement

Mijn ervaring met Airbnb
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond om via Airbnb een appartement te huren.  Wat me vooral wat afschrok was het feit dat je de kamer/ het appartement moet reserveren met je Visa en dus ook gelijk betaalt. Nu moet je bij een reisorganisatie ook vooraf betalen, maar dan is het appartement van te voren gecheckt en weet je (in mijn ogen) zekerder dat je goed terecht komt.
Wat ik echter een heel groot voordeel vond wat het contact met de verhuurder. Elke verhuurder heeft zijn eigen profiel, waardoor je al wat van hem/haar te weten komt. Via de mail en de chat op Airbnb zelf kan je verder met elkaar in contact komen. Ik heb voorafgaand aan de reis dan ook al veel gevraagd.
Wij huurden het appartement van een jongen die Amerikaanse literatuur studeerde. Het eerste contact wat ik met hem had, was dan ook in het Engels en niet in het Frans. Tot mijn verbazing kreeg ik in het Nederlands berichten terug! Wat bleek, hij had een jaar in Amsterdam gewoond! Hij kon me precies uitleggen welke bus we moesten nemen naar het appartement, wat er allemaal te zien was in de omgeving en als we vragen hadden konden we hem altijd bereiken via Whatsapp of met een belletje. Erg fijn!
Het appartement wat wij huurden was, zoals in de verschillende recensies al beschreven was, erg schoon. Het uitzicht was prachtig en de locatie kon niet beter. De haven, het oude centrum, de tram en het strand. Alles was op loopafstand!

Ik heb erg genoten van deze vakantie en zou een volgende keer zo weer via Airbnb boeken!

Hebben jullie ooit via Airbnb geboekt?

2 Vind-ik-leuk

12 thoughts on “Mijn ervaring met Airbnb

  1. Wauw, dat is nog eens een verrassing als hij in het Nederlands terugstuurt, haha!
    Zelf heb ik hier nog nooit gebruik van gemaakt, maar een vriendin had er niet zo een goede ervaring mee. Maar volgens mij was dat meer haar eigen fout, want ze hadden gekozen voor één kamer, in plaats van een heel appartement voor henzelf!
    Kim onlangs geplaatst…Mijn Favorieten!My Profile

    1. Het mooie is dat ik het appartement weer een recensie kan geven, maar ik zelf ook een recensie krijg. Zo kan de verhuurder van het volgende appartement wat ik wil boeken ook zien wie ik ben. Super handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge