Dagje weg: Wellnessboot Mill

Wellnessboot
Bron: Wellnessboot Mill

Als je me twee jaar geleden vroeg of ik mee naar de sauna ging, zou het eerste antwoord wat ik gaf zijn: “Ja, maar ik wil niet in mijn blote kont!” Ik moest er niet aan denken om naar billen en andere delen van andermans menselijk lichaam te moeten kijken. Bij de gedachten alleen al kreeg ik de bibbers! Tot ik twee jaar geleden een verjaardagscadeau kreeg van een goede vriendin van me. Ik mocht of mee naar de Zwaluwhoeve of een dagje naar de Efteling. Ik kon de rust op dat moment zo goed gebruiken, dat ik toch op een blote kontendag mee ben gegaan naar de Zwaluwhoeve. En vanaf dat moment ben ik om. Ik voel me zelfs veel gemakkelijker in mijn blootje dan in mijn bikini. Je hoeft namelijk niet meer te letten of alles wat je aan hebt wel goed zit. Er valt niets meer te verbergen. En eerlijk is eerlijk. Het is spannend, maar we zijn wel allemaal mensen. Allemaal van vlees en bloed en daarin dus hetzelfde. Niets dus om je druk om te maken!

Wellnessboot Mill (Noord-Brabant)
Ik sport bij Fitland en daar had ik een kortingskaart gekregen voor een wellnessdag met lunch en Rasul behandeling. Een vriendin van me wilde wel mee en de dag werd snel vastgezet. Vorige week zondag was het (eindelijk) tijd om te gaan! Ik was nog nooit bij de Wellnessboot in Mill geweest, maar het is me zeer goed bevallen.

Het leuke van de Wellnessboot is dat je echt ‘aan boord’ stapt van een boot en eenmaal binnen waan je jezelf in luxe, wellness en ontspanning. Er zijn een hoop binnen- en buitenfaciliteiten, waardoor je goed kan afwisselen en er altijd wel ergens plek is in de sauna, het zwembad of andere faciliteiten. Zeker voor een zondag vond ik het niet abnormaal druk. Tijdens de lunch was er voldoende plaats en de extra activiteiten werden geregeld met afspraakkaarten of kaartjes die je een kwartier voor een opgieting/behandeling kon ophalen. Hierdoor moest je wel iets op de tijd letten, maar het werkte zeker beter dan met te veel mensen in een toch al hete sauna zitten.
Het restaurant was netjes en het eten heerlijk! Maar dan ook echt heerlijk! Ik heb genoten van een wrap met verse groenten en een smoothie van vers fruit. Terwijl mijn vriendin zat te smullen van haar pompoensoepje.
Een indrukwekkende, mooie, nette, rustgevende, wellnessgelegenheid dus!

Wellnessboot mill collageBron: Wellnessboot Mill

Faciliteiten
Binnen zijn er een zwembad, kruidenbad, stoombad, verschillende sauna’s, voetenbaden en verschillende rustruimtes te vinden. De fijnste rustruimte vond ik de coconruimte, waar je met een dekentje in je cocon kon kruipen en naar rustige muziek kon luisteren. Binnen twee minuten was ik vertrokken. De kleuren en geurensauna’s waren erg rustgevend. Je neus en gevoel werden geactiveerd door de geuren van eucalyptus, sinaasappel en citroen.
Buiten vind je hottubs, het buitenzwembad en opgietsauna’s.
Overal hangen haakjes om je handdoek en badjas op te hangen en er zijn goede toiletvoorzieningen. (Altijd handig voor iemand als ik. Ik moet altijd plassen als ik van warm naar koud ga 😉 )

Opgietingen
De opgietingen zijn een echte aanrader! Een opgieting is een heerlijk ontspannend ritueel waarbij een aantal geuren worden opgelost in water en over de hete saunakachel worden gegoten. Door het wapperen en rondbewegen van een handdoek worden de geuren verspreid. De wind die het met zich meebrengt zorgt voor een warmte-koelte ervaring, waardoor je kippenvel ervaart. En dat terwijl je in een hete sauna zit!
De Frozen-opgieting heeft op mij de meeste indruk gemaakt. Ik ben gek van de film en vroeg me dan ook af of ze alles binnen dit thema zouden uitvoeren. En dat was het geval! De man die de opgieting leidde had een Olaf-handdoek om. De filmmuziek draaide op de achtergrond en er werd een Olaf (sneeuwpop) van ijs op de saunakachel gezet waardoor hij smolt. Bij mijn eerste koelte-warmte ervaring had ik dan ook de tranen in mijn ogen. Het was zo’n apart gevoel. Alle prikkels kwamen los, maar daarna was ik ze kwijt en werkte het zo rustgevend!

Rasul-behandeling
De Rasul is een reinigingsritueel waarbij er gescrubd wordt met gemalen koffie. Door je te scrubben met deze koffie scrub worden dode huidcellen en vuil verwijderd. Als de scrub is aangebracht neem je plaats in de stoomcabine. De hitte en de cafeïne zorgen voor een goede doorbloeding en het werkt oppeppend. Na ongeveer tien minuten spoel je de scrub af en voelt je huid zijdezacht. Na het koelen mag je jezelf insmeren met voedende chocolade olie en krijg je, heel toepasselijk, een mini kopje koffie.
Ik had zelf niet verwacht dat gemalen koffie zoveel effect kon hebben op je huid, maar het werkt echt!

Een dagje ontspannen. Het kan door tijd voor jezelf te plannen, een boek te lezen of met een serie op de bank te ploffen. Een wandeling of dagje dierentuin geeft mij ook altijd veel ontspanning. Toch merk ik dat ik na zo’n dag moe ben en weer vol nieuwe indrukken terugkom. Na een dagje wellness kom ik wel uitgerust en relaxt terug. Niets moet, je neemt echt de tijd en laat je gedachten eerst even de vrije loop om vervolgens in het nu te genieten van de geuren, warmte en rust om je heen.

Durf jij jezelf bloot durven geven en naar een wellness-gelegenheid gaan om te ontspannen?

0 Vind-ik-leuk

3 thoughts on “Dagje weg: Wellnessboot Mill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge