Dagje weg: Tuinen van Appeltern

PicsArt_1433352326943

Om wat meer feeling te krijgen in de werking van mijn camera ben ik, voordat we op vakantie naar Nice vertrokken, een hele dag foto’s gaan maken bij de Tuinen van Appeltern. Hier heb ik vooral gespeeld met het diafragma en veel macro-foto’s geschoten. Het is een ideale plek voor als je houdt van natuur, je inspiratie op wilt doen voor je eigen tuin of gewoon (net als ik) mooie foto’s wilt maken. Na elke gelukte foto stond ik bijna een dansen van geluk. De tuinen hebben zoveel mooie plekjes en bloemen te bieden dat je de hele dag kan blijven fotograferen!

De tuinen van Appeltern
Het park is ongeveer 22 hectare groot en bestaat o.a. uit meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De voorbeeldtuinen zijn compleet aangelegd met planten, bestrating en er is vaak ook gedacht aan tuinhuisjes en zithoeken. Elke tuin is weer anders. Anders qua vorm, anders qua oppervlakte en anders qua inrichting. Er valt dus genoeg te zien! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik je zou aanraden om niet alles te willen zien in een dag.

Naast de tuinen biedt De tuinen van Appeltern een Tuinadviescentrum, een bibliotheek, een plantenmarkt en een decoratiewinkeltje. Vooral de plantenmarkt en het decoratiewinkeltje zijn ideaal.. Heb je een mooie plant of bloem gezien dan kan je deze meteen kopen voor bij jou in de tuin!

PicsArt_1432986784298

Verschillende soorten tuinen
Binnen de Tuinen van Appeltern zijn er verschillende tuinen te vinden. Zo zijn er 24 tuinen die aangelegd zijn door bekende architecten. Daarnaast zijn er sfeertuinen, zoals de Vijvertuin met een hoop kikkers, de Yogatuin waar je echt tot rust komt, de Gezinstuin met speelelementen en Landelijke tuinen. De sfeertuinen vind ik het leukst om doorheen te lopen. Het thema en de sfeer van de tuinen spreken zo voor zich dat je meteen een hoop ideeen krijgt voor hoe je je eigen tuin zou willen inrichten.
De informatieve tuinen zijn erg handig. Zo kan je leren hoe je een goede groentetuin begint, welke bloemsoorten je in een perk kan zetten om het hele jaar door kleur in de tuin te hebben en nog veel meer!

Kinderen
Als er een park is waar ik als kind zou willen ravotten dan is het wel bij de tuinen van Appeltern. Ze hebben dan ook een apart terrein waar kinderen ‘Natuurlijk spelen en ontdekken’.  Er zijn diverse boomhutten (wie wil daar nou niet in spelen?), touwbrugpondjes over het water, een grote speeltuin met kabelbaan, schommels en glijbaan en er is een groot hagendoolhof. Ik als volwassene werd weer bijna kind en wilde graag gaan spelen. Zegt genoeg dacht ik zo. 😉

Een dagje Tuinen van Appeltern kost je 12,50 en is een echte aanrader voor een dagje uit!

 

2 Vind-ik-leuk

5 thoughts on “Dagje weg: Tuinen van Appeltern

  1. Wat is dat fijn he als je je camera onder de knie krijgt! Ik vind het zelf ook helemaal geweldig om te doen! Wat is het daar trouwens mooi bij die tuinen! Heerlijk eventjes in de natuur, tussen de bloemen met je camera. Dat klinkt als een top dag!
    Simone onlangs geplaatst…Mijn doelen voor juniMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge