Tag: It’s a quote tag!

Its a quote tag

Afgelopen week werd ik door Evelien getagd om de It’s a quote tag in te vullen. Een tag waarbij er aan de hand van 15 quotes vragen worden gesteld die ik moet beantwoorden. Een tag die op mijn lijf geschreven is! Ik hou van quotes! Dit omdat een quote zo goed een gevoel of een gedachten duidelijk kan maken.

The power of imagination makes us infinite – John Muir
Wat is de vreemdste droom die je ooit hebt gehad?
Vroeger droomde ik vaak dat er een dinosaurus door de straat liep die alle kinderen die hij kon vinden op at. Ik verstopte me in mijn droom altijd in de kast en werd vaak ook gevonden. Op het moment dat de deur van de kast open ging, werd ik meestal gillend wakker. Geen idee waarom ik nooit droomde dat ik me ergens had verstopt. Dat zou toch veel slimmer zijn? Dan zou die dinosaurus me misschien wel met rust laten?! De laatste keer dat ik deze nachtmerrie had, werd ik niet wakker op het moment dat de dinosaurus me gevonden had en droomde ik dat ik door de slokdarm van de dinosaurus gleed. Niet echt een leuke droom dus!Wat wel een leuke droom is, die ik nog steeds wel eens droom, is dat ik kan vliegen. Ik vlieg dan vanuit mijn bed naar de woonkamer om daar vanuit het raam de weide wereld in te vliegen. Zo vloog ik al naar de dierentuin, Parijs en tropische eilanden. Heerlijke droom!

Nothing is worth more than this day – Johann Wolfgang von Goethe
Wat was je favoriete moment van vandaag?
Ik speel even een klein beetje vals! Het is vandaag maandag, maar ik kies toch even voor het moment van gister!
Gister hadden mijn vriend en ik namelijk twee jaar een relatie. Wat voelt dat fijn! Al twee jaar een maatje die me in alles steunt en me begrijpt. Waar ik mezelf bij kan zijn en die echt van me houdt zoals ik ben. Aangezien het regende was een wandeling maken of een dagje strand niet haalbaar om onze twee jaar te vieren. Maar wat ga je dan doen? Ik zocht naar binnenactiviteiten en kwam uit op het DAF-museum in Eindhoven. Vriendlief is automonteur en ik ben gek van oldtimers. Prima combie dus! We hebben ons dan ook prima vermaakt en zijn ’s avonds nog tapas wezen eten om de dag af te sluiten. Fijn om zo stil te kunnen staan bij twee jaar mooie momenten samen.  

Lachen

Success is often the result of taking a misstep in the right direction – Al Bernstein
Wat is je grootste blunder van de afgelopen tijd?
Zondagavond wilde ik de trap oplopen. In plaats van mijn hand op de leuning te leggen, stootte ik kei hard mijn hand! Al mijn botjes zeiden knakknakknak. Vanuit de woonkamer ging het meteen: ‘Lieke, wat doe je? Gaat het?’.. Ik liet me niet kennen en zei natuurlijk dat het wel ging. Ik kon mijn vingers nog bewegen, maar pijn deed het zeker! Maar eigenwijs als ik ben hoefde ik niet te koelen. Dit terwijl mijn schoonzusje al aangaf dat dit wel slim was om zwelling tegen te gaan. Vandaag ben ik toch maar even naar de huisarts gegaan en morgen mag ik voor de zekerheid een foto laten maken. Het is in ieder geval goed gekneusd en we willen uitsluiten of er niets gebroken is. Echt weer een domme Lieke actie dit! 

In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years – Abraham Lincoln
Als je zelf een leeftijd mocht kiezen, hoe oud zou je dan willen zijn?
Wat een moeilijke vraag! Ik denk dat ik dan terug zou gaan naar 10-15 jaar geleden. Ik was fan van Sita (van K-otic en Starmaker). Via het forum van de fansite en de optredens waar ik heen ging, leerde ik een groep (vooral) meiden kennen. Bij hen kon ik mezelf zijn, was het niet gek dat ik fan was van Sita en ik stond luidkeels te zingen en wipkippen voor het podium. Het liefst zou ik tegen die Lieke willen zeggen dat ik ook zo mocht zijn op de middelbare school. Niet dat teruggetrokken stille meisje, want die had zoveel meer in mijn mars!

Fantasy is a way of looking at life through the wrong end of a telescope, and that enables you to laugh at life’s realities – Dr. Seuss
In welk sprookje zou je mee willen spelen?
Ik ben dol op sprookjes! Hoe moet ik hier ooit uit kiezen?!
Doornroosje misschien? Dan kan ik net zo lang slapen, totdat mijn liefste prins me komt wakker kussen.  

If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all – Oscar Wilde
Welk boek heb je het vaakst herlezen?
De bende van de Grote Beer van Carry Slee. Vroeger las ik de boeken zelf. Nu lees ik wel eens voor als ik mag invallen.
Het leuke van deze serie is dat je kunt lezen hoe de kinderen opgroeien. Welke keuzes ze maken en welk karakter ze krijgen. Ik denk dat er voor iedereen wel een karakter is waarin hij/zij zich kan herkennen. Zo zijn alle verhalen erg herkenbaar.
Vooral het verhaal over de invaljuf in groep 1-2 doet het goed. In dat verhaal wordt uitgelegd dat de juf van de klas ziek is en er een invaljuf komt die alles anders doet. Dit is voor de kinderen even wennen, maar aan het eind van de dag is alles goed gegaan en gaan alle kinderen lachend naar huis. Dit is precies wat ik als invaljuf ook wil bereiken. Dit verhaaltje is dan ook een mooie opener voor een gesprek over afspraken en het verdere verloop van de dag.  

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen
Wat zijn volgens jou onmisbare ingrediënten voor een feestje?
Voor een feestje heb ik echt geen alcohol nodig. Op het moment dat ik met mijn vrienden ben en er staat foute muziek op, dan ga ik uit mijn dak! 

Sunset is still my favorite color, and rainbow is second – Mattie Stepanek
Wat is je favoriete kleur als je NIET uit de standaard kleuren mag kiezen?
Lastig uit te leggen. Gister was ik bij het DAF-museum en daar hadden ze een auto in de kleur lichtgroen/grijs. Ik heb een beetje gezocht op Google en kom uit bij de kleur Terra verde. Nu het lente is vind ik de pastelkleurtjes sowieso wel leuk!

Plan trust let go

 Fill your paper with the breathings of your heart – William Wordsworth
Op welk artikel dat je de afgelopen tijd hebt geschreven ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik toch wel op mijn mindstyle artikelen.
Het artikel waar ik het meest trots op ben is een artikel wat al wat ouder is, namelijk dit artikel. Ik schrijf in dit artikel tips over hoe je beter kunt loslaten. Zeker omdat dit een groot leerdoel voor me is en ik zelf echt veel heb aan mijn eigen de tips, ben ik hier het meest trots op.  

Music in the soul can be heard by the universe – Lao Tzu
Welk liedje heb je als laatste geluisterd?
Ik schreef net al dat ik het gek ben op foute muziek. Vanmiddag heb ik, tijdens het nakijken, de muziek van het Foute uur van Qmusic opgezet. Het liefst zing ik heerlijk mee, maar aangezien ik aan het invallen was heb ik me toch maar ingehouden.  

One that would have the fruit must climb the tree – Thomas Fullers
Voor welk eten mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?
Maak mij alsjeblieft NIET wakker als ik slaap. Zeker niet voor eten! Ik ben iemand die langzaam wakker moet worden om vervolgens op mijn gemak te gaan eten. Als je echt wakker wilt maken voor eten, doe dit dan net voordat mijn wekker gaat met een lekker ontbijtje. Dan zou ik het nog kunnen waarderen.  

Quote02

You’re never fully dressed without a smile
Wat maakte je voor het laatst aan het (glim)lachen?
Een filmpje wat ik kreeg van mijn schoonzusje. Je bent zo lief, mooi, aardig en zo knapknap knap.. maar wel een beetje dom! Maar dat geeft niets, want daar gaat het toch niet om! Sja.. zeker na de blunder van gister, kan ik hier hartelijk om lachen! 

Always do what you’re afraid to do – Ralph Waldo Emerson
Wanneer stapte je voor het laatst uit je comfortzone?
Vanmiddag tijdens het gesprek met de directeur van de school waar ik inval. Ik vind het moeilijk om aan te geven wat ik moeilijk vind en hulp vragen is ook niet mijn sterkste punt. Dit werd in dit gesprek juist van me gevraagd. Het is dan niet dat ik niet zeg wat ik denk, maar ik ben toch altijd bang naar de reactie van de ander. Zeker omdat ik alles zo goed wil doen.  

Time you enjoy wasting is not wasted time – John Lennon
Als je nu een extra uur zou krijgen, wat zou je daar dan mee doen?
Als ik heel eerlijk ben zou ik nu heerlijk een uurtje extra willen slapen.
Maar als ik dat niet zou kiezen is de keus snel gemaakt:
Al mijn vrienden en vriendinnen bellen om te zeggen dat ik gek op ze ben en blij ben dat zij mijn vriend(inn)en zijn! 

The world is a book and those who do not travel, read only one page – St. Augustine
Waar zou je ooit nog graag heen reizen?
Je kan me beter vragen waar ik niet heen zou willen denk ik! Dan zou ik de plekken noemen waar ik al een keer geweest ben. Niet dat ik deze plekken niet nog een keer wil zien hoor! Ik wil juist zoveel mogelijk van de wereld leren kennen.
Het liefst zou ik nog een keer terug gaan naar Marokko. Daarnaast staat Curaçao erg hoog op mijn lijst.

Wat was dit een leuke tag om in te vullen! Bij deze tag ik DagmarEls, Anita, en Shanti. Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden! Daarnaast is iedereen vrij om deze tag over te nemen. Geef je me dan een berichtje? Ik lees jullie invulling graag!

0 Vind-ik-leuk

7 thoughts on “Tag: It’s a quote tag!

    1. Mijn hand is gelukkig alleen gekneusd en niet gebroken. Met een beetje rust gaat het vanzelf weer goed komen!
      Ik ben benieuwd hoe jij de vragen gaat invullen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge