10x Wat te doen als je ziek bent?

PicsArt_1434460643779

Als er iets vervelend is, dan is het wel ziek zijn. Wie heeft er nou zin in koorts, zwetend in je bed liggen, niet kunnen werken en wachten tot alles weer voorbij is? Ik niet kan ik je vertellen!
Toch is rust houden en wachten tot het voorbij is vaak het enige wat je kunt doen. Maar wachten verveelt al snel. De tijd dat je ziek bent kan je dan ook beter proberen leuk in te vullen! Weleenswaar met rustige activiteiten, maar probeer het beste van je ‘ziekzijntijd’ te maken.. Bij deze deel ik jullie: 10x Wat te doen als je ziek bent?

Neem je rust en meld je ziek
Deze stap is de belangrijkste die je kunt nemen. Als je ziek bent of je jezelf totaal niet lekker voelt kan je wel door blijven gaan, maar dan geeft je lichaam vanzelf aan wanneer het genoeg is en ben je verder van huis. (ik spreek helaas uit ervaring). Dus wees verstandig, meld je ziek en ziek goed uit.

Slapen
Als je lichaam koorts heeft, vecht het om het virus of de infectie uit je lijf te werken. Hier gaat veel energie in zitten. Geef je lijf dan ook rust. Ben je moe, doe je ogen dicht en geef toe aan je slaap.

Eten en drinken
Eten is misschien niet het eerste waar je zin in hebt als je ziek bent. Maar zoals ik al zei heeft je lichaam energie nodig om weer beter te worden. Een cracker of beschuitje is al voldoende om je lichaam weer even wat energie te geven.
Daarnaast is genoeg drinken heel belangrijk. Als je ziek bent zweet je meer, misschien heb je wel diaree en plas je meer. Dit komt omdat je lichaam zijn afvalstoffen kwijt wilt. Zonder genoeg water/vocht kan je lichaam deze afvalstoffen niet afvoeren. Een kan water naast je bed is dus geen overbodige luxe!

Paracetamol
Als ik ergens niet van hou dan is het van medicijnen slikken. Wat vanzelf komt, gaat ook vanzelf weer over.. is vaak mijn motto. Toch krijg ik elke keer van de huisarts weer te horen: Pak die paracetamol nou maar, je zult zien dat je er van opknapt. En inderdaad. De paracetamol zorgt dat je koorts zakt, de pijn minder wordt en het hele ziekzijn wat makkelijk gaat.

Douchen
Even ontspannen en de warme stralen water over je heen laten lopen. Om je vervolgens weer schoon en fris te voelen. Niets lekkerder dan dat na een nacht zweten.. Overigens niet te warm douchen! Dan heeft je lichaam meer moeite met op tempratuur komen/blijven.

Lezen
Nu je toch ziek bent heb je eindelijk tijd om je boek (wat je al lang had liggen) uit te lezen. Neem er de tijd voor. Als je moe wordt leg heb dan even weg en pak hem er later weer bij. Hij moet niet uit!
Daarnaast is het fijn om weer alle blogjes af te gaan en alles bij te lezen. In mijn geval liep ik erg achter en begin ik nu weer een beetje bij te lezen. Heerlijk!

Filmpje/serie kijken
Fijn in bed, met je laptop op schoot of op de televisie, een film/serie kijken is nooit mis. Het is ook nog eens erg goed tegen verveling! Kruip heerljk tussen de dekens en laat je meeslepen in een verhaal. Je zult zien dat de tijd vliegt!

Foto’s uitzoeken / fotoboek maken
Niets is fijner dan om in leuke herinneringen te duiken. Ben je net op vakantie geweest? Heb je nog geen jaarboek gemaakt met alle leuke herinneringen van afgelopen jaar? Duik dan in je laptop en ga aan de slag. En ook hier geld weer: hij moet niet af!

Pinterest en Instagram
Als ik me ergens lang mee kan vermaken is het met mooie foto’s kijken. Zo zijn er al verschillende steden, vakantieplekjes, interieurs, quotes en onderwijsknutsels mijn laptop/telefoon gepasseerd.

Whatsapp en bellen
Als je veel in bed ligt, is er niets fijner dan even contact met iemand anders te hebben. Ik duik dan ook graag in mijn telefoon om berichtjes te sturen via Whatsapp of om even iemand te bellen. En dan hoeft het echt niet te gaan over het ziekzijn. Gewoon een kort gesprekje over koetjes en kalfjes is al fijn om je humeur wat op te vrolijken.

Ik hoop dat degene die dit lezen nu niet ziek zijn, maar wel wat hebben aan de tips als ze wel ziek worden/zijn!

Wat doe jij het liefst (naast uitrusten en slapen) als je ziek bent?

4 Vind-ik-leuk

13 thoughts on “10x Wat te doen als je ziek bent?

    1. Lief dat je het vraagt.
      Ik ben alweer een heel eind opgeknapt. Mn darmen doen nog niet helemaal wat ze horen te doen, maar verder voel ik me prima. 🙂

  1. Goeie tips! en ook goed dat je er even bij vermeldt dat te warm douchen ook niet goed is. Dat is met koorts namelijk echt killing! Maar lekker fris worden is natuurlijk wel weer heerlijk! Als ik ziek ben, en dat ben ik helaas chronisch, doe ik ook zoveel mogelijk om rust te krijgen, maar ook leuke dingen. Zoals een heel klein stukje wandelen (buitenlucht is als je ziek bent soms ook heel gezond!) en een serie kijken.
    Simone onlangs geplaatst…Vlogweek dag 2 – Barbecueën is top!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge